Mergi direct la conținut »
Fostul fotbalist Fernando Ricksen a murit la doar 43 de ani din pricina unei boli fără leac
Fotbal Libertatea > Sport > Fotbal > Fostul fotbalist Fernando Ricksen a murit la doar 43 de ani din pricina unei boli fără leac

Fostul fotbalist Fernando Ricksen a murit la doar 43 de ani din pricina unei boli fără leac

Fernando Ricksen, cunoscutul fotbalist olandez care a jucat, printre altele, la Fortuna Sittard, AZ Alkmaar, Glasgow Rangers și Zenit Sankt Petersburg, a murit ieri, la 43 de ani, după ce a pierdut lupta cu o boală teribilă: scleroza amiotrofică.

Fernando Ricksen, jucător care a avut 12 selecții în naționala Olandei, a fost diagnosticat cu teribila maladie în 2013. De atunci, el a fost țintuit la pat de această boală degenerativă.

Și un român suferă de această teribilă maladie

Scleroza amiotrofică este o boală incurabilă care distruge nervii ce controlează mişcarea muşchilor şi care afectează de obicei persoanele trecute de 60 de ani.

Fernando Ricksen completează o listă lungă cu fotbaliști morți din pricina acestei boli, pe care se găsesc nume importante precum Stefano Borgonovo și Gianluca Signorini.

În ultimii ani, și doi fotbaliști cunoscuți publicului din România s-au îmbolnăvit de ASL.

Slovacul Marian Cisovsky, în vârstă de 39 de ani, fost fundaș la Poli Timișoara este unul dintre ei.

Recent, au apărut informații că și Marcel Sabou, fost jucător la Poli Timișoara, Dinamo și Sporting Gijon, este țintuit la pat de aceeași maladie.


Close
Închide
  Close