Fiasco Bolt! Marele atlet jamaican s-a accidentat în ultima sa cursă, finala de 4×100 metri de la Mondialele de atletism câștigată de Marea Britanie

13 august 2017 00:19

Fiasco Bolt! Marele atlet jamaican s-a accidentat în ultima sa cursă, finala de 4×100 metri de la Mondialele de atletism câștigată de Marea Britanie.

La ultima sa cursă din carieră, jamaicanul Usain Bolt s-a accidentat. Aflat în ultimul schimb, el s-a oprit cu 50 de metri înainte de finiș, acuzând probleme musculare.

Medicii au venit imediat lângă Bolt pentru a vedea dacă acesta nu cumva a suferit o accidentare gravă, însă sportivul de 30 de ani a reuşit să se ridice şi a trecut linia de sosire în chip simbolic, pe picioare.

”Cursa a început mai târziu, iar noi am fost ţinuţi să aşteptăm 40 de minute. Au fost două ceremonii de premiere înaintea cursei noastre. A fost o nebunie. Noi continuam să ne încălzim şi să aşteptăm. A fost dureros să vedem o adevărată legendă, un mare campion păţind aşa ceva”, a explicat Johan Blake, campion mondial la 100 de metri în 2011 şi omul care i-a predat ştafeta lui Bolt.

Bolt rămâne astfel cu „doar” 11 titluri mondiale şi 8 olimpice în palmares, dar şi cu recordurile mondiale în probleme de 100 m (9,58 s), 200 (19,19 s) şi 4×100 m (36,84). El pune astfel capăt unei cariere fabuloase.

Lupta pentru victorie s-a dat între Marea Britanie şi SUA. Reprezentanţii gazdelor competiţiei, cu 37,47, au stabilit cel mai bun rezultat al sezonului, devansând SUA (37,52) şi Japonia (38,08).

Marea Britanie a câștigat titlul mondial acasă, la Londra.

Citiți și Usain Bolt, pe buzele și în inimile tuturor. Victoria lui Justin Gatlin parcă nici n-a fost, toți i se închină regelui! GALERIE FOTO

Usain Bolt a pierdut ultima cursă de 100 metri din carieră. Americanii Justin Gatlin și Christian Coleman l-au învins pe jamaican! VIDEO

Usain Bolt se retrage, se termină o eră. Toate momentele de aur ale fenomenalului sprinter jamaican! GALERIE FOTO

Loading...
Vezi ultimul video postat pe libertatea.ro
Citește ultimele ȘTIRI pe Libertatea.ro