MENIU CAUTĂ
15 Iul. 2018 15:51

Finala Cupei Mondiale 2018. Kylian Mbappé își poate împlini trei dorințe cu o victorie

Distribuie

Kylian Mbappé (19 ani) joacă astăzi cel mai important meci din viața lui. Cu o singură partidă, cea împotriva Croației, atacantul francez își transforma în realitate trei mari visuri pe care le-a avut încă din copilărie.

Născut pe 20 decembrie 1998, la câteva luni după ce Franța a câștigat în premieră Cupa Mondială, Kylian Mbappé s-a dovedit de timpuriu talentat la sportul-rege. Copil de antrenor de fotbal și de fostă handbalistă profesionistă, Mbappé și-a stabilit de mic obiectivele: să joace în naționala Franței, cu care să câștige ceva important, și pentru Real Madrid.

Ceva mai târziu, și-a fixat și cea de-a treia țintă. Prezent pe 18 mai 2011 la o selecție la baza națională de pregătire de la Clairefontaine, Kylian a avut o scurtă discuție cu jurnaliștii cotidianului Libération. 'Vreau să câștig Balonul de Aur', a răspuns, întrebat fiind ce-și dorește să realizeze ca fotbalist. 'La sfârșitul zilei, viitoarea vedetă ne-a vorbit despre visurile sale, despre trofee, despre Balonul de Aur, fără zâmbete sau sclipiri speciale în ochi, de parcă toate acestea ar fi fost normal să se întâmple', și-au amintit reprezentații publicației franceze.

La 12 ani a refuzat Realul

Libération notează că, deși mai multe cluburi, printre care și Real Madrid, s-au îmbulzit atunci să-i obțină semnătura, 'familia le-a refuzat. I-a respectat planul: mai întâi trebuie să cucerească Franța, abia apoi Europa'. 'Aici, la Bondy (n.r. – locul de naștere al lui Mbappé), lumea n-a priceput. Să refuzi Realul?! E o nebunie… se spunea deja că va regreta', a mărturisit un apropiat al tatălui lui Kylian.

Dar puștiul avea să le demonstreze scepticilor că are dreptate. La 14 ani a semnat cu AS Monaco, cu care a câștigat și primul titlu de campion al Franței. A repetat performanța anul acesta, în tricoul lui PSG. Iar astăzi poate câștiga Cupa Mondială cu naționala țării sale, ceea ce i-ar mări considerabil șansele de a se transfera la Real Madrid și de a pune mâna pe Balonul de Aur.

Citește mai multe despre Kylian Mbappe, Croația și Franța pe Libertatea.

Urmareste cel mai nou VIDEO incarcat pe libertatea.ro
Horoscop 24 februarie 2019
Comentarii