MENIU CAUTĂ
11 Oct. 2018 13:37 , de Daniel Conţescu

Florin Prunea, la Dinamo. ”De ce să nu se ducă?”

Distribuie

Locul 12 în Liga 1 la fotbal, din 14 formații, a sunat alarma la Dinamo. Conducerea caută schimbarea care să producă șocul la echipă.

După aducerea unui nou antrenor, Dinamo se gândește la schimbări și în conducerea administrată. Florin Prunea, 50 de ani, fost jucător la Dinamo, e aproape de o revenire într-o funcție managerială la clubul din Șoseaua Ștefan cel Mare.

Fostul goalkeeper urmează să aibă o întrevedere cu patronul Ionuț Negoiță. Dacă se va ajunge la o înțelegere, va deveni în scurt timp noul director general al echipei.

Contactat de GSP.ro, Prunea a confirmat tratativele: ”Da, negociez, sunt discuții. Normal că mi-aș dori să revin odată și odată la Dinamo, clubul la care am venit din 1977. Inclusiv azi am o întâlnire, iar pe seară voi putea oferi mai multe detalii”.

Prunea s-ar întoarce la Dinamo după 7 ani, el mai ocupând funcția de director sportiv în sezonul 2010-2011.

Acesta a fost recomandat la Dinamo și de Ionuț Lupescu, un vechi dinamovist. „Kaiserul” e aproape să revină în organigrama UEFA, dar e în continuare interesat de destinul fostei sale echipe.

”De ce să nu se ducă Prunea la Dinamo? M-aș bucura să o facă. Ar fi o alegere bună. Are experiență, a mai fost. Din câte am înțeles, sunt bani la Dinamo. Fondul de salarii nu este chiar așa mic, cum se spune”, a declarat azi, pentru ”Libertatea”, Ionuț Lupescu despre prietenul său cel mai bun.

Prunea a mai fost dorit de Dinamo și în martie 2013, dar și în vara trecută, când a părăsit conducerea celor de la Poli Iași după cinci ani și jumătate.

Fostul portar a făcut primii paşi în fotbal chiar la Dinamo. A jucat 186 de partide pentru echipa mare a „câinilor”, în mai multe rânduri: 1985-1988, 1992-1998 și 1999-2000.

A fost conducător în ”Groapă”

”Eroul de la Cardiff” a ocupat funcția de manager sportiv în 2010.

Ca jucător, a câștigat trei trofee cu Dinamo: titlul de campion în 2002 și Cupa României în 1986 și 2001. Are 40 de selecţii la echipa naţională a României şi 14 prezenţe în cupele europene. În cariera sa a mai jucat la Craiova, „U” Cluj, Astra Ploieşti, FCM Bacău, FCBraşov, FC Naţional, Erzurumuspor, Litex Lovech şi Skoda Xanthi.

Dinamo n-a mai câștigat un meci de la finalul lunii august, de la partida cu Hermannstadt, din etapa a șasea, iar echipa a ajuns pe locul 12 din 14 echipe, cu doar 11 puncte din 11 meciuri. Înlocuirea antrenorului Florin Bratu cu Claudiu Niculescu se pare că nu i-a revigorat pe „câini”.

 

Citește mai multe despre florin prunea pe Libertatea.

Comentarii