Mergi direct la conținut »
FOTE Vorarlberg-Liechtenstein 2015, pe ultima sută de metri!
Alte sporturi Libertatea > Sport > Alte sporturi > FOTE Vorarlberg-Liechtenstein 2015, pe ultima sută de metri!

FOTE Vorarlberg-Liechtenstein 2015, pe ultima sută de metri!

Doar 67 de zile au rămas până la startul celei de a XII-a ediţii de iarnă a Festivalului Olimpic al Tineretului European (FOTE), competiţie rezervată sportivilor cu vârste între 14 şi 18 ani, care va fi găzduită în premieră de două regiuni din ţări diferite - Vorarlberg (Austria) şi Liechtenstein, informează cosr.ro.

Comitetele Naţionale Olimpice (CNO) din Austria şi Liechtenstein, care au colaborat la organizarea competiţiei programată a avea loc în perioada 25-30 ianuarie 2015 și unde sunt aşteptaţi peste 850 de sportivi din 45 ţări europene, vor avea o misiune deloc uşoară: să se ridice la nivelul FOTE Braşov 2013, considerat de forurile internaţionale de specialitate cel mai bine organizat Festival de până acum.

O particularitate a ediţiei de anul viitor a FOTE Vorarlberg-Liechtenstein constă în faptul că nu va exista un Sat Olimpic, cazarea participanţilor urmând a fi asigurată în 32 de hoteluri (790 de camere şi 1850 de paturi) localizate în staţiunile Schruns, Tschagguns şi în împrejurimile acestora. Cele mai multe locuri de cazare au fost rezervate în Schruns şi Tscagguns (nouă hoteluri), dar participanţii vor mai locui în St. Gallenkirch (şapte hoteluri), Gaschurn (patru hoteluri), şi în câte trei hoteluri din Gantschier&Vandans, Silbertal şi Partenen.

România va participa la aceasta ediţie a FOTE cu 24 de sportivi, la şase din cele opt discipline sportive la care se va concura.

Echipa Olimpică a României va fi formată din şapte biatlonişti (patru baieţi şi trei fete), cinci sportivi (trei baieţi şi două fete) care se vor întrece la sărituri cu schiurile şi tot cinci sportivi (trei baieţi şi două fete) care vor fi înscrisi la schi fond. Patru sportivi (doi baieţi şi două fete) vor lua startul la schi alpin, un concurent la snowboard, iar la patinaj artistic vor evolua doi sportivi (un baiat şi o fată).

DOCUMENT | Adevărata cifră a infectaților cu COVID-19 de la Spitalul Militar
Recomandări

DOCUMENT | Adevărata cifră a infectaților cu COVID-19 de la Spitalul Militar

 

Deocamdată, din lotul olimpic extins fac parte 33 de sportivi (19 baieţi şi 14 fete), dintre aceştia, până pe 8 ianuarie 2015, urmând a fi selectionaţi cei 24 de componenţi ai Echipei Olimpice a României care va participa la FOTE Vorarlberg-Liechtenstein 2015. În Echipa Olimpică vor fi cooptaţi sportivii care se va considera că vor atinge forma fizica cea mai bună la momentul întrecerilor de la Vorarlberg şi Liechtenstein.

La ediţia FOTE Vorarlberg-Liechtenstein 2015 se va concura la opt discipline sportive:

schi alpin, unde au fost înscrişi 206 sportivi (probele individuale vor avea loc la Malbun – Liechtenstein, iar probele pe echipe, la St. Gallenkirch-Garfrescha – Vorarlberg).

biatlon, unde şi-au anunţat participarea 160 de concurenţi (întrecerile vor avea loc la Bürserberg – Vorarlberg).

Rareș Bogdan lansează un fake news planetar: „Tratamentul împotriva COVID-19 este gata. Vindecă în trei ore”
Recomandări

Rareș Bogdan lansează un fake news planetar: „Tratamentul împotriva COVID-19 este gata. Vindecă în trei ore”

 

schi fond, unde se vor întrece 166 de concurenţi (întrecerile vor avea loc la Steg – Liechtenstein).

patinaj artistic, unde vor evolua 49 de sportivi (întrecerile vor avea loc la Messestadion Dornbirn – Vorarlberg).

hochei pe gheaţă, unde vor participa reprezentativele a şase ţări, fiecare reprezentativă urmând a deplasa un lot de 20 de sportivi  (întrecerile vor avea loc la Aktivpark Montafon – Vorarlberg).

combinata nordică, unde s-au înscris 47 sportivi (întrecerile de schi fond, din cadrul combinatei nordice, vor avea loc la Gaschrun, iar cele de  sărituri cu schiurile, la Montafon Nordic Sportzentrum, ambele locaţii fiind în Vorarlberg).

sărituri cu schiurile, unde vor lua startul 88 de sportivi (întrecerile vor avea loc la Montafon Nordic Sportzentrum – Vorarlberg).

snowboard, unde se vor întrece 88 de sportivi (întrecerile vor avea loc la Schruns-Hochjoch – Vorarlberg).

Close
Închide
  Close