Burleanu a spus că atât în cazul municipiului Târgu Mureș, cât și în cel al Timișoarei, a fost stabilit deja un parcurs de semnare a protocoalelor și de îndeplinire a procedurilor administrative, astfel încât centrele de excelență în fotbal să poată fi înființate din anul școlar viitor.
În privința demersurilor pe lângă Primăria Târgu Mureș, președintele FRF a susținut că protocolul de colaborare ar putea fi semnat în cel mult o lună, întrucât Consiliul Local trebuie să își dea acordul.
”Vreau să aduc cele mai sincere aprecieri determinării pe care am înregistrat-o la nivel local, mă refer în mod direct la viceprimarul Claudiu Maior și primarul Dorin Florea, dar și consilierii locali, în ce privește acest proiect foarte amplu care își dorește asumarea unei performanțe sportive, culturale și sociale.
Ne interesează ca acest centru regional să-și găsească locul la Târgu Mureș, pentru noi are o componentă importantă, cea comunitară, mă refer la acest concept și această conviețuire între români și maghiari. Toate proiectele adoptate de FRF de acum înainte vor avea o componentă foarte puternică din punct de vedere comunitar.
Este a doua vizită la Târgu Mureș, după cea de-acum trei-patru săptămâni, când am vizitat partea de infrastructură în care trebuie să-și desfășoare activitatea acest centru regional de excelență, și corespunde. Pasul următor este semnarea unui protocol de colaborare între Primăria municipiului Târgu Mureș și FRF.
Am stabilit de comun acord acest parcurs de 2-3 săptămâni pentru semnarea actelor și îndeplinirea procedurilor administrative”, a arătat președintele FRF, potrivit Agerpres.
Burleanu a spus că viziunea pe care FRF și-a asumat-o este crearea a opt centre regionale de excelență în următorii doi ani, pentru ca cei mai tineri jucători să poată beneficia de o pregătire la cel mai înalt nivel și că, după semnarea protocolului de colaborare cu municipalitatea din Târgu Mureș, din luna septembrie va începe partea de investiție a FRF.
„Dorim să întoarcem ceva comunității, iar locul unde vor merge primele resurse ale FRF este vechiul teren de fotbal al ASA Târgu Mureș, corelat cu acest proiect de selecție care va începe în septembrie-octombrie, și care va continua în primăvară anului următor.
Astfel încât din vara-toamna lui 2015, cei mai buni, cei mai talentați 25 de copii din această regiune — Regiunea VII Centru, din cele şase județe — să intre într-un sistem de pregătire intensă, cu partea de cazare, partea de școală — a fost aici prezent reprezentantul Liceului Sportiv—, iar din toamna anului 2015 să avem o clasă specială pentru acești copii.
În fiecare an, o altă grupă de vârstă se va adăuga acestui proiect, astfel încât în 4 ani să avem toate cele 4 grupe de vârstă. Prima grupă de vârstă va fi cea care intră la liceu în clasa a IX-a”, a arătat Răzvan Burleanu.
Acesta a precizat că partea de infrastructură se va realiza cu bani de la FRF, care vor fi atrași din surse externe, se va schimba infrastructura de joc de la stadionul vechi al ASA și se va insista pentru atragerea de antrenori foarte buni, care să efectueze stagii de pregătire inclusiv în străinătate.
”Ceea ce ne interesează este profilul viitorului antrenor, ne interesează să identificăm antrenori la nivel local pe care noi, ca federație, să-i pregătim atât în cadrul școlii federale de antrenori, cât și în afara țării.
Dacă nu vom găsi, bineînțeles să ne deschidem ușile așa cum am făcut-o în ceea ce privește numirea și responsabilizarea domnului Zoli Kovacs pentru a fi manager de proiect pentru cel mai mare proiect destinat sectorului de copii și juniori din Europa în momentul de față.
Și nu sunt cuvinte mari, dar investițiile pe care noi le susținem în momentul de față cu tot ceea ce presupune acest proiect și această campanie derulată sub numele ‘For the future’ este o componentă importantă a proiectului de reconstrucție pentru viitorul fotbalului românesc”, a accentuat Răzvan Burleanu.
Gheorghe Chivorchian, secretarul general al FRF, a declarat în același cadru că dacă documentul va fi adoptat în zilele următoare în Consiliul Local, municipiul Târgu Mureș va avea primul centru național de excelență în fotbal din România.
Primarul din Târgu Mureș, Dorin Florea, a declarat la rândul său că este nevoie ca documentul să treacă prin Consiliul Local, mai ales că dacă se dorește un proiect de durată, iar atunci e nevoie ca anual să se facă o proiecție bugetară pentru funcționarea acestuia.