MENIU CAUTĂ
12 Oct. 2018 17:21

Gabriel Tamaş povesteşte trăirile din finalul dramatic de la Vilnius: ”Mi-a căzut cerul în cap!”

Distribuie

Gabriel Tamaș, fundaşul central de 34 de ani, spune că a fost descumpănit după ce lituanienii au egalat în minutul 90 şi că nu a ştiut cum să reacţioneze la golul marcat de Maxim în minutul 90+4.

Libertatea: Cum a fost revenirea la naţională?
Gabriel Tamaș: A fost un moment frumos pentru că am câştigat, cu toate că am luat gol în minutul 90. Am avut însă forţa să revenim şi să câştigăm. Un sentiment mai frumos decât să câştigi în ultimul minut nu cred că există.

Ce v-a creat mai multe probleme, terenul sau adversarii?
Nu putem să dăm vina pe teren sau pe adversar. Noi trebuia să ne facem jocul nostru, cum l-am pregătit. Eu cred că l-am pregătit foarte bine, iar dacă ascultam de Mister şi făceam tot ce ne-a cerut la antrenamente cred că am fi câştigat foarte uşor. A fost puţin mai greu pe terenul sintetic, dar şi ei au jucat pe acelaşi teren. Sincer, toate echipele care vin aici câştigă foarte greu. Şi Serbia a câştigat 1-0. Noi ne bucurăm foarte mult de victorie. Nu contează că am jucat bine, că am jucat rău. Eu vreau să joc toate meciurile prost şi să câştig trei puncte, ca să mă calific la Euro 2020.

Ţi-a plăcut golul lui Maxim?
Normal. Vă daţi seama, am fost egalaţi în minutul 90. Mie unul mi-a căzut cerul în cap. Am avut puţin timp să reacţionez, ca să mă bucur. Nici nu ştiam ce să fac, să mă bucur, să nu mă bucur, că eram supărat. Dar a fost foarte frumos. Mă bucur că am câştigat.

Duminică e finala cu Serbia pentru locul 1.
Trebuie să câştigăm. Noi ne-am propus să luăm şase puncte din această dublă. Jucăm acasă şi trebuie să câştigăm.

Citește mai multe despre gabi tamaș, echipa națională, Liga Națiunilor, lituania - românia și România - Serbia pe Libertatea.

Comentarii