Mergi direct la conținut »
Gheorghe Gușet, la un pas de moarte și în 2008. A primit un rinichi de la un tânăr aflat în moarte cerebrală. ”E dureros că lumea te uită când ești bolnav”
Sport Libertatea > Sport > Gheorghe Gușet, la un pas de moarte și în 2008. A primit un rinichi de la un tânăr aflat în moarte cerebrală. ”E dureros că lumea te uită când ești bolnav”

Gheorghe Gușet, la un pas de moarte și în 2008. A primit un rinichi de la un tânăr aflat în moarte cerebrală. ”E dureros că lumea te uită când ești bolnav”

Gheorghe Gușet, la un pas de moarte și în 2008. Multiplul recordman național și balcanic la aruncarea greutății, 49 de ani, a încetat din viață în noaptea de duminică spre luni, după două operații pe cord realizate la finalul săptămânii trecute, a anunțat soția acestuia, Lorena Boberschi, pe contul său de socializare.

Gușet, supranumit ”Big Ghiță” sau ”Uriașul din Carpați”, a mai avut probleme de sănătate, el retrăgându-se din activitatea competițională în 2008, din cauza unei insuficiențe renale. În același an el a suferit o operație reușită de transplant de rinichi.

Gheorghe Gușet a fost campion național la aruncarea greutății între anii 1990-2007 și de 16 ori campion balcanic. Cea mai bună clasare pe plan mondial este un loc cinci obținut la Campionatul Mondial de la Moscova, din 2006, el participând și la trei ediții ale Jocurilor Olimpice. După retragerea din activitatea competițională, Gușet a fost antrenor la CSM Zalău.

Gheorghe Guşet, unul dintre cei mai valoroşi sportivi pe care i-a avut Sălajul şi România, avea să primească o veste grea în 2008, exact în ziua în care împlinea 40 de ani. În urma unor analize efectuate, medicii au constatat că “Uriaşul din Carpaţi” suferă de insuficienţă renală, având urgentă nevoie de un transplant renal pentru a continua să trăiască.

Gheorghe Gușet, la un pas de moarte și în 2008. Rinichiul găsit în ultima clipă

Au urmat momente cumplite pentru “Marele Guşet”, dar şi pentru cea care-i era alături, Lorena Boberschi, soţia şi fosta sa antrenoare.

Cu 40 de cazuri COVID la personal, managerul Spitalului Universitar spune că ”șefii de secție nu se înțeleg unii cu alții” și a decis ”imixtiune militară”
Recomandări

Cu 40 de cazuri COVID la personal, managerul Spitalului Universitar spune că ”șefii de secție nu se înțeleg unii cu alții” și a decis ”imixtiune militară”

 

A avut noroc și a găsit un rinichi, în ultima clipă. Guşet slăbise atunci 26 de kilograme, de la 144 la 118!

Transplantul a fost efectuat la Institutul Clinic de Urologie si Transplant Renal din Cluj-Napoca, operaţia durând aproximativ patru ore. Cel care avea sa-i doneze lui Guşet rinichiul a fost un tânăr de numai 21 de ani, din București, aflat în moarte cerebrală.

Gheorghe Gușet, la un pas de moarte și în 2008. ”Primele două luni au fost groaznice

”Primele două luni au fost groaznice. E dureros că toată lumea te uită când eşti bolnav. Și COSR, şi ANS, şi FRA…” – Gheorghe Guşet, fost atlet, în 2008. Aflase că e bolnav chiar de ziua lui, pe 28 mai. Atunci, familia a deschis un cont de donații pentru ”Muntele Carpaților”. ”Va descoperi cine se gândeşte la el atunci când se va uita în cont”, spuneau apropiații. N-a prea găsit nimic.

Problemele au reapărut în urmă cu câţiva ani, iar “greul” zălăuan a fost nevoită să “viziteze” tot mai des spitalele din Zalău şi Cluj-Napoca.

Interviu cu infirmiera care s-a enervat după ce Arafat a spus la Antena 3 că nu au nevoie de echipament: ”Afirmația lui Raed Arafat e de o inconștiență pură”
Recomandări

Interviu cu infirmiera care s-a enervat după ce Arafat a spus la Antena 3 că nu au nevoie de echipament: ”Afirmația lui Raed Arafat e de o inconștiență pură”

 

Gheorghe Gușet, la un pas de moarte și în 2008. Campion național de 17 ori, locul 5 la CM, 16 Balcaniade, trei Olimpiade, locul 14 la JO, încă recordmen național

Gheorghe Guşet a devenit campion naţional la aruncarea greutăţii între anii 1990 şi 2007, de 16 ori campion balcanic, de cinci ori medaliat cu aur la Cupa Europei, a participat la opt ediţii ale Campionatelor Europene şi de cinci ori la Campionatele Mondiale, obţinând în 2006 locul cinci la Campionatul Mondial de la Moscova (cea mai bună clasare a tuturor timpurilor a unui aruncător român de greutate), iar de trei ori a participat la Jocurile Olimpice (1992. 2000 și 2004). În 2004 a fost al 14-lea la JO.

Era recordmenul naţional al bilei (21,04 m).

 Gheorghe Guşet activa ca antrenor de atletism la CSM Zalău.

Atletul Gheorghe Guset isi duce o parte din bagaj, pe aeroportul Landveter din Goteborg, sambata, 5 august 2006. Geanta in care se afla bila pentru aruncari nu a ajuns pe aeroport, atletul declarand ca spera ca acel bagaj sa soseasca pana la inceputul competitiei. Atletii romani au sosit la Campionatele Europene de Atletism care vor avea loc la Goteborg in perioada 6-13 august 2006. MIRCEA ROSCA / MEDIAFAX FOTO

In perioada 6-13 august se desfasoara Campionatele Europene de Atletism. In imagine: Gheorghe Guset, aruncarea greutatii (a ratat calificarea in faza finala a competitiei).

Citește și:

Gheorghe Gușet e în stare critică! A fost operat la inimă, dar medicii sunt rezervați în privința șanselor sale de supraviețuire

 

 

Close
Închide
  Close