16 Noi. 2017 15:21

Golul lui Farfan din meciul Peru – Noua Zeelandă (2-0) a declanșat o avertizare de cutremur | VIDEO

Distribuie

Peru este ultima echipă calificată la Cupa Mondială din 2018. După 0-0 în tur, sudamericanii au învins aseară, pe teren propriu, Noua Zeelandă (2-0), asigurându-și participarea la turneul final după o pauză de 36 de ani.

Performanța a fost sărbătorită cu un entuziasm nebunesc pe stadionul național din Lima, pe străzile capitalei peruane și în restul localităților țării. Punctele culminante ale sărbătorii s-au consumat în minutul 28, când Jefferson Farfan a deschis scorul, și imediat după ultimul fluier al arbitrului.

De altfel, în secundele care au urmat golului lui Farfan, țopăielile și strigătele suporterilor peruani au fost atât de puternice, încât au provocat declanșarea unei aplicații care trimite avertizări de cutremur posesorilor de telefoane mobile. 

S-a întâmplat și la Barcelona – PSG

Se pare că detectorul «Sismo Alert» a fost declanșat de vibrațiile pământului produse de suporterii naționalei, care celebrau golul lui Farfan', a fost explicația oferită pentru avertizarea de cutremur falsă primită pe telefoanele mobile de peruani.

O întâmplare similară s-a petrecut anul acesta, pe 8 martie, la meciul Barcelona – PSG (6-1). În minutul 90+5, Sergi Roberto a înscris golul calificării catalanilor, care pierduseră la Paris cu 4-0, declanșând isteria în tribune și, în același timp, aplicația de cutremur!

Peru este a 32-a echipă calificată la turneul final CM 2018.


CITEȘTE ȘI: Black Friday 2017 la eMag: 50.000 de televizoare, 60.000 de telefoane și plata în 60 de rate fără dobândă. Compania are la promoție și bilete de avion, autoturisme, aur și abonamente la Digi Mobil

Loading...
Comentarii