Partea pozitivă este revenirea și victoria din meciul cu Canada, în timp ce amară este înfrângerea în fața Italiei.

”După Cupa Mondială am rămas cu un gust dulce-amar. Am început bine, cu două meciuri în care am întâlnit Franța și Irlanda și în care am reușit să ne facem jocul. Apoi a urmat partida cu Canada, pe care am început-o mai slab, am reușit însă să revenim și să obținem victoria, după care a urmat meciul cu Italia. Îmi pare rău că nu am câștigat acest ultim meci, pentru că nu cred că ne vom mai întâlni prea curând cu o astfel de șansă. Per total cred că a fost o competiție reușită pentru noi, mult mai bună decât cea din 2011, când nu am reușit să obținem vreo victorie, iar meciurile ca nivel de joc au fost bune”, a afirmat Macovei pe site-ul Federaţiei Române de Rugby.

Meciul cu Italia, cel mai greu moment

Cel mai dificil moment pentru căpitanul României a fost să vadă din tribune meciul cu Italia, pentru care a fost suspendat. ”Să știi că e ultimul meci la Cupa Mondială și poți face un rezultat bun cu o echipă din Turneul celor 6 Națiuni și să nu poți juca, e greu. Așa a fost să fie, din păcate nu s-a putut face nimic cu acea suspendare, dacă la alte țări se putea ridica, la noi nu a fost posibil. A fost cel mai greu meci pentru mine, pentru că nu puteam să îmi ajut colegii cu nimic, vedeam ce se întâmplă pe teren, dar eram neputincios în a-i ajuta”, a precizat Macovei, citat de Agerpres.

Macovei a fost impresionat de publicul care a venit la meciuri și de faptul că la fiecare meci cânta și încuraja echipele, indiferent cine juca, și a apreciat organizarea bună a competiției, însă a afirmat că pentru el ediția din 2011, din Noua Zeelandă, a fost mai frumoasă, poate și pentru că a fost prima sa Cupă Mondială.

”A fost impresionant pentru noi să vedem că au venit atâția români să ne susțină, că au rămas după meci să stăm de vorbă, să ne încurajeze, să ne felicite. Le mulțumim, încă o dată, tuturor celor care au fost și sunt alături de noi. Înseamnă foarte mult pentru noi acest lucru”, a adăugat căpitanul echipei României.

Macovei s-a bucurat pentru faptul că a fost inclus în echipa săptămânii: ”Înseamnă mult, e o răsplată a atâtor ani de muncă. Mă bucur că se vorbește despre România, asta contează până la urmă. (…) Toți au vorbit frumos despre România, despre rugbyul românesc și mi-aș dori să se vorbească în continuare, nu doar o dată la patru ani. Trebuie să demonstrăm prin următoarele rezultate că am crescut ca joc, este o responsabilitate care revine echipei. Cupa Mondială a trecut, rămâne să vedem ce construim pentru viitor”.

Urmărește-ne pe Google News