De cateva luni, Hagi este in vacanta. “Ma simt foarte bine asa!”, a precizat fostul international, care, ieri, a semnat un parteneriat cu firma de telefonie mobila “Vodafone Romania”. In ceea ce priveste echipa nationala, “Regele” a fost ferm: “Trebuie sa vina si o calificare!”.


Libertatea: Ce face in acest moment Gheorghe Hagi?
Gheorghe Hagi: Sunt in vacanta! Ma simt foarte bine, pentru ca e primul meu “concediu” in ultimii 30 de ani pe care l-am avut in luna septembrie. Important e ca sunt impreuna cu ai mei si ca-mi pot rezolva, in acelasi timp, si alte probleme personale.

„Meciul Steaua – Rapid a fost unul de clasa”


Cum ti se pare debutul de campionat?
Este un campionat echilibrat. Meciul Steaua – Rapid a fost unul de clasa, cu doua echipe preocupate sa joace. Steaua a evitat in ultimul moment o infrangere care putea sa devina periculoasa. Sa vedem ce va fi in continuare, pentru ca urmeaza un alt derby, Dinamo – Steaua. Se vor intalni, practic, cele mai in forma echipe, pentru ca joaca locul 1 cu locul 2.

Urmaresti evolutia echipelor noastre din cupele europene?
Bineinteles. Sper ca toate cele trei reprezentante ale noastre sa ajunga cat mai sus in competitiile in care evolueaza. Deja Steaua a surprins Europa, prin victoria de la Kiev. Acum echipa din Ghencea va lua contactul cu formatii adevarate si cu mari fotbalisti. Va fi o experienta unica pentru baietii lui Olaroiu. Steaua are potential de a depasi faza grupelor, dar, indiferent de rezultatele viitoare, important pentru fotbalul nostru este sa aiba echipe in aceasta competitie majora.

E un sentiment unic sa joci pe “Bernabeu”?
“Santiago Bernabeu” e ceva, “Nou Camp” altceva. Am jucat in Liga Campionilor pe aceste stadioane si m-am simtit extraordinar. La inceput a fost mai greu, apoi am cucerit publicul si totul a fost altfel. 

In final, ce parere ai de actuala echipa nationala?
Am convingerea ca ne vom califica in cele din urma. Ne dorim si e momentul sa vina calificarea la un turneu final. Evoluam intr-o grupa echilibrata, dar, noi, romanii, avem o calitate extraordinara: suntem foarte inventivi! Bineinteles ca nu este de ajuns doar talentul, dar eu am incredere in actuala generatie de jucatori.

Urmărește-ne pe Google News