MENIU CAUTĂ
13 Oct. 2018 17:02

Alarmă! Huliganul Ivan cel Groaznic vine la România – Serbia. A declanșat infernul la Genoa, a intrat pe teren la Serbia – Albania, e căutat de poliție!

Distribuie

Teribilul huligan Ivan Bogdanov, zis ”Ivan cel Groaznic”, vine la România - Serbia, meciul decisiv pentru câștigarea grupei din Liga Națiunilor.

Bogdanov, care va conduce ultrașii sârbi grupați în Delije (Steaua Roșie Belgrad), ar urma să se întâlnească mâine cu ultrașii români în Parcul Unirii din Capitală, urmând a se deplasa împreună la stadion. La fel s-a întâmplat și la meciul tur, când românii și sârbii au intrat împreună pe arenă!

FRF a fost sancționată din cauza fanilor români prezenți la Belgrad. Au scandat, între altele, ”Kosovo e Serbia”, iar UEFA a obligat Federația să inchidă un sector de 1.000 de locuri pe Arena Nationala la meciul de duminică! 1.000 de conaționali au fost la Belgrad, la acel 2-2 din turul Ligii Națiunilor.

Botezat Ivan cel Groaznic, Bogdanov, 38 de ani, este „omul negru” care a declanșat infernul în 2010, la Genoa, la Italia – Serbia, meci din preliminariile Euro 2012, după ce a ars un steag albanez în tribună. El a fost arestat ulterior de autoritățile italiene intr-un autocar, unde se afla ascuns în locul destinat bagajelor. Ivan a fost recunoscut de Poliție după tatuajele pe care le are aproape pe tot corpul. A primit trei ani și trei luni de închisoare, din care a făcut doi ani și 7 luni.

De asemenea, Bogdanov a mai fost protagonistul incidentelor de la meciul dintre Serbia și Albania, 14 octombrie 2014, din preliminariile CE 2016, când a și pătruns pe gazon. Partida Serbia – Albania, din Grupa I, a fost întreruptă în minutul 42 după ce o dronă care purta un steag albanez a survolat suprafaţa de joc. Sârbul Mitrovici a luat imediat steagul pentru a-l distruge, moment în care, sub presiunea tribunei, cele două tabere s-au încăierat. Albanezii au încercat să recupereze steagul cu însemnele aşa numitei Albanii Mari, iar jucătorii s-au luat la bătaie pe teren. Arbitrul englez Martin Atkinson a fost obligat să întrerupă partida, pentru calmarea celor două tabere. (VIDEO AICI).

Potrivit presei de la Belgrad, Ivan, care a mai fost reținut și anul trecut, la Koln (a fost eliberat a doua zi), este căutat de poliție. Ultrasul s-a refugiat în ultima perioadă în Mitrovica, Kosovo, acolo unde poliția sârbă nu are autoritate. 12 luni de închisoare îl așteaptă pe Bogdanov dacă va fi prins, pentru fapte comise între 2004 și 2008.

Bogdanov a fost implicat în revolte împotriva independenței statului Kosovo în 2004 și în incendierea ambasadei SUA din Belgrad (2008).

România – Serbia, în Liga Națiunilor (duminică, ora 16.00, Arena Națională)

Citește mai multe despre Italia, Kosovo, România - Serbia și ultras pe Libertatea.

Comentarii