MENIU CAUTĂ
04 Sep. 2013 17:40

I-am bătut pe unguri cu „REGELE”!

Distribuie

Atunci, Gică Hagi s-a lăsat greu, dar, în final, a fost înduplecat să revină la lotul naţional de către poetul Adrian Păunescu. Asta după o oră de emisie, în care cel mai bun fotbalist român al tuturor timpurilor şi-a apărat cu înverşunare punctul de vedere, acela de a renunţa la prima reprezentativă. A cedat, după ce Andrei, fiul lui Adrian Păunescu, i-a dedicat o melodie. “«Mă, da’ cine eşti tu, să se roage o ţară întreagă de tine?», miam spus după tot ce a făcut domnul Păunescu”, a mărturisit, mai târziu, Hagi.

Iaurtul-minune cu miere

”După Mondialul din 1998, am decis să renunţ, să mă concentrez pe activitatea la Galata şi să las locul altora mai tineri. Însă poetul a apelat la coarda sensibilă, la părinţi, la datoria faţă de ţară. Iar eu nu sunt nesimţit… Eram uşor supraponderal, dar am acceptat. Toată săptămâna, am mâncat doar desertul, iaurt cu miere… Recomand tuturor acest desert, o să se simtă în formă”, a completat Gică.
Aşa că ”Regele” a revenit printre tricolori şi a jucat o repriză în meciul cu Ungaria. Suficient însă ca România să conducă deja cu 2-0, goluri – Adi Ilie şi Dorinel Munteanu, şi să termine partida enfanfare. La finalul meciului, cu braţul bandajat, dar fericit, Hagi a fost cărat pe umeri de colegii săi. Era încă o recunoaştere a faptului că România a avut un suveran pe teren, care şi-a condus magistral supuşii spre victoria cu rivala de-o viaţă! Iar calificarea la Euro 2000 era ca şi rezolvată. Să observăm că fotbalişti precum Radu Ştefan, Săpunaru, Rădoi sau chiar Chivu au renunţat la naţională. Probabil, n-au nici o coardă sensibilă.

Tricolorii au devenit naşii lor

Cu toate că naţionala maghiară a fost o nucă greu de spart, odată învinsă, în iunie 1999, ea nu a mai reuşit nici un rezultat ”mare” în faţa României. Dimpotrivă. De atunci, s-au mai jucat patru meciuri directe, tricolorii reuşind trei victorii (dintre care două la Budapesta) şi un rezultat de egalitate (tot în deplasare). În ultimul meci, disputat în martie, la Budapesta, în preliminariile CM 2014 a fost 2-2, goluri: Vanczak (16), Dzsudszak (71), respectiv Mutu (68 pen.) şi Chipciu (90+2).
 

Citește mai multe despre Gheorghe Hagi pe Libertatea.

Comentarii