Mergi direct la conținut »
Încă un "greu" din fotbal, CONDAMNAT! A RECUNOSCUT TOT! Cât a luat
Fotbal Libertatea > Sport > Fotbal > Încă un "greu" din fotbal, CONDAMNAT! A RECUNOSCUT TOT! Cât a luat

Încă un „greu” din fotbal, CONDAMNAT! A RECUNOSCUT TOT! Cât a luat

Anton Doboş (49 de ani) a fost primit astăzi o condamnare de doi ani şi jumătate într-un dosar disjuns din "Dosarul Valiza". El a semnat recent un acord prin care îşi recunoaşte vinovăţia. Gestul l-a făcut de teamă să nu primească o pedeapsă cu executare!

Doboş a recunoscut în scris că l-a ajutat pe Gigi Becali, condamnat la trei ani cu executare în acelaşi dosar, să ajungă cu celebra valiză cu 1,7 milioane de euro la jucătorii de la „U” Cluj, club pe care-l patrona atunci. Interesul lui Becali era ca „şepcile roşii” să-i încurce pe rivalii locali de la CFR, iar Steaua să câştige titlul în sezonul 2007-2008.

„În calitate de manager general al clubului de fotbal Universitatea Cluj, l-a ajutat pe inculpatul Becali George prin transmiterea ofertei acestuia, de a remite suma de 1,7 milioane de euro jucătorilor de fotbal din cadrul clubului Universitatea Cluj, în scopul îndeplinirii îndatoririlor de serviciu”, se arată în rechizitoriul procurorilor, informează DNA.

Dosarul lui Doboş a fost disjuns din cel cunoscut ca „Valiza”, împreună cu acordul de recunoaştere a vinovăţiei, au fost trimise la Tribunalul Bucureşti.

Conform prevederilor legale, în cazul în care instanţa admite acordul de recunoaştere a vinovăţiei, soluţia pe care o va dispune nu poate fi o condamnare mai grea decât cea asupra căreia s-a ajuns la acord. Instanţa mai poate să trimită dosarul procurorului, în vederea continuării urmăririi penale.

Dacă instanţa aprecizază că soluţia cu privire la care s-a ajuns la un acord între procuror şi inculpat este nejustificat de blândă în raport cu gravitatea infracţiunii sau periculozitatea infractorului, respinge acest acord, iar dosarul este trimis înapoi procurorului. În acest caz, instanţa se pronunţă din oficiu şi cu privire la starea de arest a inculpaţilor.

Sentinţa pronunţată de instanţă poate fi atacată cu apel în termen de 10 zile de la comunicare. Împotriva sentinţei prin care acordul de recunoaştere a fost admis, se poate declara apel numai cu privire la felul şi cuantumul pedepsei ori la forma de executare a acesteia.

dobos

Close
Închide
  Close