Mergi direct la conținut »
A început demolarea stadionului ”Steaua”! ”Templul” a fost inaugurat în urmă cu 44 de ani și a găzduit marile succese ale ”roș-albaștrilor”, dar și ale naționalei
Fotbal Libertatea > Sport > Fotbal > A început demolarea stadionului ”Steaua”! ”Templul” a fost inaugurat în urmă cu 44 de ani și a găzduit marile succese ale ”roș-albaștrilor”, dar și ale naționalei

A început demolarea stadionului ”Steaua”! ”Templul” a fost inaugurat în urmă cu 44 de ani și a găzduit marile succese ale ”roș-albaștrilor”, dar și ale naționalei

A început demolarea stadionului ”Steaua”! ”Templul” a fost inaugurat în urmă cu 44 de ani și a găzduit marile succese ale ”roș-albaștrilor”, dar și ale naționalei.

Stadionul „Steaua”, unul dintre cele patru care trebuie să fie refăcute pentru Campionatul European din 2020, a intrat în operațiunea de demolare.

Arena inaugurată pe 9 aprilie 1974, printr-un amical Steaua – OFK Belgrad, scor 2-2, a găzduit marile succese ale „roș-albaștrilor” din cupele europene, dar și cele mai bune meciuri ale naționalei din anii 80-90. Ultimul meci găzduit de Ghencea a fost Steaua – Viitorul, scor  4-1, în data de 22 martie 2015.

A început demolarea stadionului ”Steaua”! Nocturna ajunge la Becali

În curtea arenei din Ghencea au fost aduse o mulțime de utilaje. Prima va fi demolată nocturna. Aflată în proprietatea lui Gigi Becali, aceasta va fi trimisă la baza FCSB de la Berceni.

În Ghencea va fi construit un nou stadion, cu o capacitate de 30 de mii de locuri. Câteva caracteristici cheie: minim 30.000 locuri, spații cazare pentru sportivi, cel puțin 12 camere duble și spații conexe, un muzeu amenajat pe o suprafață estimata între 1.500 – 1.700 mp, și 150 de locuri de parcare securizate pentru oficiali, conform normativelor UEFA.

Adio, Templu!


Citește și: EXCLUSIV/ Kempes s-a schimbat de când a devenit din nou tătic. Rockerul e topit după fiul său de 3 ani

Close
Închide
  Close