Mergi direct la conținut »
Incidente grave la unul dintre derby-urile de tradiție din Scoția. Cele două cluburi sunt conduse de femei: ”Suntem unite, îi pedepsim pe huligani!”! / VIDEO
Fotbal Libertatea > Sport > Fotbal

Incidente grave la unul dintre derby-urile de tradiție din Scoția. Cele două cluburi sunt conduse de femei: ”Suntem unite, îi pedepsim pe huligani!”! / VIDEO

Incidente grave la unul dintre derby-urile de tradiție din Scoția, Hearts of Midhlotian - Hearts. Derby-ul orașului Edinburgh, care se joacă din 1875, de miercuri seară,  a fost umbrit de evenimente șocante. Meciul s-a terminat 0-0. După eliminarea din minutul 65 a lui Kamberi, atacantul ”verzilor” de la Hibernian, antrenorul oaspeților, Neil Lennon, a fost lovit cu o monedă în bărbie și a avut nevoie de îngrijiri medicale.

”A gestul unui laș, care a intenționat să mă rănească. Îmi tremură falca și m-am temut pentru siguranța mea. Trebuie sancțiuni mai dure”, a declarat nord-irlandezul.

Ulterior, portarul celor de la Hearts, cehul Zdenek Zlamal, a fost atacat cu diverse obiecte când se pregătea să degajeze.

Incidentele au unit șefele celor două cluburi.

Ann Budge, proprietar și președinte la Hearts, a declarat: ”Condamnăm ferm incidentele dezgustătoare. Vom lucra îndeaproape cu Poliția și cu clubul Hibernian pentru a identifica persoanele implicate”.

5 arestări au fost efectuate deja.

Interesant e că și Hibernian are tot o conducătorare. Leeann Dempster, director executiv: „Cele două cluburi sunt unite. Acest tip de comportament este pur și simplu inacceptabil. Facem tot ce ne stă în putință pentru a ne asigura că vor fi pedespiți toți cei implicați”.

Hearts: Zlamal, Smith, Dunne, Haring, Bozanic (Wighton, 67′), Lee, Clare (Amankwaa, 86′), Djoum, Garuccio (Mitchell, 80′), Dikamona, Morrison. Subs: Doyle, Hughes, Cochrane, Godinho.
Hibs: Bogdan, Whittaker, Milligan, Bartley, Slivka, Boyle (Shaw, 80′), Mallan (Hyndman, 90′), Stevenson, Kamberi, McGregor, Ambrose. Subs: Marciano, Horgan, Maclaren, Mavrias, Porteous.
Arbitru: Andrew Dallas
Spectatori: 19,410

Surprinzător, Hearts se menține în fruntea clasamentului după aceasta partidă, fiind liderul la zi cu 26 de puncte în 11 partide, 4 puncte în fața lui Celtic. Clasamentul complet, AICI.

Tot un meci din Scoția, dar de rugby, e considerat cel mai vechi derby din lume.

Close
Închide
  Close