Mergi direct la conținut »
Înmormântarea lui Emiliano Sala. Funeraliile au avut loc ieri, la Progreso, în Argentina Galerie foto
3imagini
Fotbal Libertatea > Sport > Fotbal > Înmormântarea lui Emiliano Sala. Funeraliile au avut loc ieri, la Progreso, în Argentina

Înmormântarea lui Emiliano Sala. Funeraliile au avut loc ieri, la Progreso, în Argentina

Părinţi, prieteni, emisari de la Nantes şi Bordeaux, locuitori din Progreso, oraşul argentinian în care a crescut Emiliano Sala, au venit să aducă un ultim omagiu fostului fotbalist decedat în plină ascensiune, în timp ce se pregătea să-şi îndeplinească visul de a juca în Premier League, informează AFP.

În sala clubului San Martin din Progreso, prima echipă la care a jucat timp de zece ani, a fost improvizată o capelă, iar sicriul a fost acoperit de flori şi un drapel în culorile clubului, roşu şi negru. Lângă sicriu se afla postată o mare fotografie a jucătorului în tricoul clubului FC Nantes, alături de mesajul „Moştenirea ta va fi eternă”. Cluburile din regiune şi Federaţia argentiniană de fotbal (AFA) au trimis, de asemenea, coroane de flori.

„Este o mare durere să văd sicriul lui. El reprezenta mult pentru noi, era un băiat impecabil. Aici, adorăm fotbalul şi era singurul care a putut deveni jucător profesionist. Şi în Europa! Deci toţi îl admiram”, a afirmat primarul din Progreso, Julio Muller.

Fundaşul central Nicolas Pallois, prieten apropiat al lui Emiliano Sala, şi Loic Morin, secretarul general al clubului FC Nantes, la care activează şi portarul român Ciprian Tătăruşanu, reprezintă gruparea franceză de fotbal la funeraliile atacantului argentinian. Nicolas Pallois nu va disputa deci meciul de campionat de sâmbătă cu AS Monaco, din cadrul etapei a 26-a din Ligue 1. Şi oficiali ai clubului Cardiff sunt prezenţi la ceremonia funerară.

Ceremonia s-a încheiat cu o slujbă oficiată de preoţi, iar trupul fostului fotbalist va fi incinerat.

Trupul neînsufleţit al fotbalistului argentinian Emiliano Sala, decedat într-un accident de avion, a ajuns vineri la Buenos Aires, de unde a fost transportat în oraşul său natal Progreso, pentru un ultim omagiu.

CTP, după declarațiile Vioricăi Dăncilă: 'Am înțepenit!'
Recomandări

CTP, după declarațiile Vioricăi Dăncilă: 'Am înțepenit!'

Emiliano Sala a jucat trei sezoane şi jumătate la Nantes, pentru care a marcat 42 de goluri în campionat. Atacantul de 28 de ani a dispărut pe 21 ianuarie, alături de pilotul David Ibbotson, la bordul unui avion de turism, deasupra Canalului Mânecii. Sala se deplasa în Ţara Galilor, după ce se transferase de la Nantes la Cardiff City. Corpul său a fost recuperat săptămâna trecută din epava avionului aflată la o adâncime de 67,7 metri.

ACTUALIZARE 16 februarie. Funeraliile vor începe în sala de gimnastică a clubului San Martin, din Progreso, Santa Fe, acolo unde atacantul Emiliano Sala a făcut primii pași în fotbal. Acolo, cei 3.000 de locuitori ai orașului pot depunde o floare la sicriul fotbalistului argentinian.

ACTUALIZARE 15 februarie. Trupul neînsufleţit al lui Emiliano Sala a ajuns în Argentina | GALERIE FOTO

Fundaşul central Nicolas Pallois, prieten apropiat al lui Emiliano Sala, şi Loic Morin, secretarul general al clubului FC Nantes, la care activează şi portarul român Ciprian Tătăruşanu, vor reprezenta gruparea franceză de fotbal la funeraliile atacantului argentinian, sâmbătă, la Progreso, a anunţat antrenorul Vahid Halilhodzic, citat de AFP.

Orban l-a demis pe Mădălin Voicu! Ce s-a întâmplat înainte ca decizia premierului să fie anunțată
Recomandări

Orban l-a demis pe Mădălin Voicu! Ce s-a întâmplat înainte ca decizia premierului să fie anunțată

Nicolas Pallois nu va disputa meciul de campionat de sâmbătă cu AS Monaco, din cadrul etapei a 26-a din Ligue 1, a mai spus antrenorul.

Antrenorul şi directorul general ai echipei Cardiff City, Neil Warnock, respectiv Ken Choo, vor fi prezenţi la înmormântarea lui Emiliano Sala, sâmbătă, în oraşul Progreso, unde a crescut fotbalistul argentinian, a indicat joi pentru AFP clubul din Premier League, care-l transferase pe atacant înainte ca acesta să-şi piardă viaţa într-un accident de avion.

Atacantul argentinian Emiliano Sala (28 ani) a dispărut pe 21 ianuarie, alături de pilotul David Ibbotson, la bordul unui avion de turism, deasupra Canalului Mânecii. Sala se deplasa în Ţara Galilor, după ce se transferase la Cardiff City de la Nantes, unde jucase timp de trei sezoane. Corpul său a fost recuperat după două săptămâni din epava avionului aflată la o adâncime de 67,7 metri, dar cel al pilotului David Ibbotson (59 ani) nu a fost găsit încă.

Corpul neînsufleţit al fotbalistului va fi repatriat vineri în Argentina, a anunţat primarul oraşului Progreso, în care a crescut atacantul.

Emiliano Sala a fost identificat după amprente. Ce s-a descoperit la autopsie

Close
Închide
  Close