MENIU CAUTĂ
23 Aug. 2018 13:27

Irina Fetecău, calificare în sferturile de finală la turneul ITF de la București / GALERIE FOTO

Distribuie

Irina Fetecău, calificare în sferturile de finală la turneul ITF de la București. Fiica omului de radion Adrian Fetecău a depășit-o azi, în ”optimi”, pe Maria Tănăsescu, scor 6-3 6-1, venită din calificări.

Viitoarea adversară a Irinei se va alege din partida Andreea Mitu, cap de serie numărul 8, și Ioana Gașpar. S-a impus Gaspar, 35 de ani și 838 WTA, scor 7-6 (8), 5-7, 6-3. În sferturile de finală au mai ajuns Andreea Ghițescu, favorită 5, Alexandra Damaschin și Selma Ștefania Cadar.

Turneul ITF de la București, care conține doar întreceri ale fetelor, este găzduit de terenurile din incinta Parcului Herăstrău și are premii totale de 15.000$. AICI, tabloul de concurs.

Alexandra Cadanțu a jucat, azi, la turneul ITF de la Braunschweig, dotat cu premii totale de 25,000$. A ratat calificarea în sferturile de finală, după 6-4, 6-7 (4), 1-4 cu Anastasia Zarycka (Cehia). Românca s-a retras, în setul decisiv, din pricina unor probleme medicale. Pentru un loc în semifinale, s-ar fi duelat cu brazilianca Teliana Pereira, venită din calificări.

Gașpar a revenit după 6 ani în circuit

Andreea Mitu, învinsă la 'Cupa Centenarului' de Ioana Gașpar, revenită în circuit după ce a lipsit 6 ani. Șase jucătoare din România, în sferturile de finală

„Cupa Centenarului”, turneu din calendarul ITF Pro, dotat cu premii totale în valoare de 15.000 de dolari, și organizat de Academia de Tenis Herăstrău, a început cu nu mai puțin de 20 de jucătoare din România pe tabloul principal, iar dintre acestea, șase și-au asigurat prezența în sferturile de finală.

„Cupa Centenarului este, probabil, cel mai puternic turneu ITF de fete organizat în țara noastră, și mă bucur, pentru că acesta este și scopul: să ajutăm cât mai multe jucătoare din România să câștige puncte în țară, fără prea mari cheltuieli. Am pornit cu 20 de românce pe tabloul principal de simplu și cred că turneul va fi câștigat de o româncă, ceea ce m-ar bucura foarte mult, mai ales că se joacă în anul Centenarului”, a declarat Ion Țupa, directorul Cupei Centenarului.

Revenind la turneu, și la meciurile de joi, Irina Fetecău, favorita nr. 1, nu a avut nicio problemă în fața unei jucătoare de origine română, din Canada, Maria Tănăsescu, de care a trecut cu 6-3, 6-1.

Victorii fără emoții și pentru favoritele 4 și 5, Cristina Ene (6-0, 6-4 cu Yuval Keren, din Israel), respectiv Andreea Ghițescu (6-1, 6-3 cu Anna Siskova, o jucătoare din Cehia).

Marea surpriză de până acum a fost furnizată de o altă româncă, Ioana Gașpar, o jucătoare de 35 de ani revenită în circuit în 2016 după ce, în 2010, se părea că renunțase definitiv la tenisul de performanță.

Iată, însă, că la ediția din acest a Cupei Centenarului, Ioana s-a calificat, deja, în sferturile de finală, după ce a eliminat-o pe favorita nr. 8, Andreea Mitu, campioana de dublu de la WTA BRD Bucharest Open 2018. Ioana s-a impus cu 7-6(8), 5-7, 6-3, și va juca acum cu o altă favorită din România, nr. 1, Irina Fetecău.

De remarcat și victoria unei tinere talentate junioare din România, Selma Stefania Cadar, care a trecut cu 6-2, 6-3 de favorita nr. 3, Cristina Adamescu, pentru cel mai bun rezultat din cariera sa, și victoria fără prea mari emoții a Alexandrei Damaschin, 6-2, 6-2 cu Camelia-Elena Hristea.

 

Urmareste cel mai nou VIDEO incarcat pe libertatea.ro
Horoscop 18 februarie 2019
Comentarii