MENIU CAUTĂ

Jelena Ostapenko, coșmarul Simonei Halep, eliminată în primul tur la Roland Garros. Letona a intrat în istoria neagră a tenisului

Distribuie

Jelena Ostapenko, coșmarul Simonei Halep, eliminată în primul tur la Roland Garros. Letona a intrat în istoria neagră a tenisului.

Ostapenko (20 ani, 5 WTA), partenera de dublu a Soranei Cîrstea, devine a șasea jucătoare din istoria tenisului feminin care, în postura de deținătoare a titlului la un turneu de Mare Șlem, este eliminată încă din primul tur.

Când vine vorba doar despre Roland Garros, fără a le pune la socoteală pe celelalte trei (Australian Open, Wimbledon și US Open), este pentru a doua oară în era Open când campioana en-titre iese din primul tur. În trecut, s-a mai întâmplat în 2005, când rusoaica Anastasia Myskina a pierdut în primul tur în fața Mariei Sanchez Lorenzo (Spania).

Ucraineanca Kateryna Kozlova (24 ani, 66 WTA) a dispus, astăzi, cu scorul 7-5, 6-3 de Jelena Ostapenko, după o oră și 34 de minute. După terminarea primului set, Kozlova și-a oblojit rănile, aplicându-i-se un plasture la călcâiul stâng, unde o bătătură uriașă o deranja să se miște în voie.

Ostapenko a câștigat finala 2017 de la Roland Garros, întorcând-o în două rânduri pe Simona Halep, care a avut set și break avans în setul doi, apoi break avans și în setul decisiv. A fost coșmarul Simonei, care a recunoscut că a plâns zile la rând, după acel așec neașteptat.

 

Citește mai multe despre jelena ostapenko pe Libertatea.

Comentarii