19 Iun. 2017 15:46

Joachim Löw explică de ce Germania nu a venit cu cea mai bună echipă la Cupa Confederațiilor 2017

Distribuie

Joachim Löw explică de ce Germania nu a venit cu cea mai bună echipă la Cupa Confederațiilor 2017 din Rusia. Selecționerul campioanei mondiale en titre a declarat înaintea meciului cu Australia că turneul este „un cadou”, informează AFP.

„Pentru mine, Cupa Confederațiilor este ca un cadou. Ea ne va ajuta să ne atingem obiectivele anul viitor sau mai târziu și ne va ajuta să ne creștem jucătorii”, a spus tehnicianul într-o conferință de presă.

„De aceea eu cred că această Cupă a Confederațiilor este incredibil de importantă”, a mai spus el.

„Jogi”, care deja a anunțat că prioritatea va fi Cupa Mondială din 2018, a lăsat deliberat acasă jucători precum Hummels, Jerome Boateng, Khedira, Kroos, Ozil, Thomas Muller, în timp ce portarul și căpitanul Manuel Neuer este accidentat (fractură la picior).

El nu a convocat decât trei campioni mondiali din 2014 (Ginter, Mustafi și Draxler) într-un grup redus de 21 de jucători după accidentarea a doi fotbaliști. De fapt, Germania prezintă cel mai tânăr efectiv la competiția din Rusia (24 ani și 4 luni).

„Starurile noastre nu se tem pentru locurile lor, dar există și o formă de emulație atunci când vin jucători tineri. Trebuie să existe certe schimbări în rândul campionilor mondiali. Lupta pentru locuri ne face bine”, a estimat Löw.

Meciul Germania – Australia este programat luni, de la ora 18:00. Cupa Confederațiilor 2017 a început sâmbătă. 

Citește și: 

Cupa Confederațiilor 2017. FIFA a anunțat că nu-l va sancționa pe Cristiano Ronaldo, care a evitat conferința de presă

Jucătorii germani vor purta banderole negre în memoria lui Helmut Kohl la meciul cu Australia, de la Cupa Confederațiilor

La Cupa Confederaţiilor va fi permisă şi a patra schimbare de jucători! Anunţul, făcut de Marco Van Basten

Comentarii