MENIU CAUTĂ
09 Mar. 2018 09:55

Jucătoarea de tenis Alize Cornet, bănuită de dopaj. E partenera de dublu Mihaelei Buzărnescu la Indian Wells!

Distribuie

Jucătoarea de tenis Alize Cornet, bănuită de dopaj. E partenera de dublu Mihaele Buzărnescu la Indian Wells! Franțuzoaica face obiectul unei proceduri disciplinare pentru încălcarea articolului 2.4 al regulamentului antidoping, pentru că a lipsit de la trei controale inopinate, anunţă Federaţia franceză de tenis.

Cornet și Buzărnescu, eliminate din primul tur în proba de simplu, evoluează în priml tur de dublu de la Indian Wells vineri, 9 martie, de la 22.30m, contra perechii Krejcikova/ Sianiakova.

Cornet (27 ani, 42 WTA) pretinde că are argumente „valabile” pentru absenţa de la cele trei controale, pe care Federaţia internaţională de Tenis nu a vrut însă să le ia în considerare, susținând că a aplicat „procedurile care includ dreptul la o evaluare independentă a argumentelor jucătoarei în cele trei cazuri”.

Cornet va fi audiată la 1 mai de Federaţia Internaţională de Tenis

Regulamentul Agenţiei Mondiale Antidoping prevede că jucătorii trebuie să furnizeze date legate de locul şi orele de disponibilitate, pentru a putea fi controlaţi în orice moment al anului. Pentru trei absenţe de la controalele inopinate, Codul mondial antidoping prevede o suspendare de doi ani, care poate fi redusă la jumătate în cazul în care există circumstanţe atenuante.

Nume cunoscute din tenisul mondial s-au confruntat cu probleme din acest punct de vedere. Printre acestea, cel mai recent e cel al Mariei Sharapova, care a primit o sentință de 15 luni, după ce pedeapsa inițială fusese de doi ani. Alte nume din anii recenți sunt Marin Cilic (pentru un stimulent dintr-o tabletă de glucoză), Viktor Troicki (a refuzat să facă un test din cauza unei fobii contra acelor), Richard Gasquet (cocaină), Martina Hingis (cocaină), toți cu sentințe reduse de TAS. Wayne Odesnik este cel mai grav caz. Sud-africanul a primit 15 ani de suspendare la a doua abatere când a fost testat pozitiv, după ce prima dată fusese suspendat un an, atunci când a fost prins de vameșii australieni cu hormoni de creștere în bagaje.

 

Loading...
Comentarii