Mergi direct la conținut »
Jucătorii Oțelului, legați de club. Cinci fotbaliști și-au depus memoriile
Fotbal Libertatea > Sport > Fotbal > Jucătorii Oțelului, legați de club. Cinci fotbaliști și-au depus memoriile

Jucătorii Oțelului, legați de club. Cinci fotbaliști și-au depus memoriile

Situația financiară dramatică a Oțelului Galați, concretizată prin intrarea în insolvență și arestarea patronului Dan Adamescu, i-a determinat pe unii jucători să ia măsuri. Nu mai puțin de cinci fotbaliști Astafei, Marquinhos, Sârghi, Popescu și Pungă și-au depus memoriile pentru a deveni liberi de contract. Ei au invocat neplata salariilor după mai bine de 90 de zile de întârziere, termenul limită până la care un club își poate plăti jucătorii. Surpriză însă! Comisia Națională de Soluționare a Litigiilor a respins memoriile acestora, astfel că fotbaliștii trebuie să rămână la echipa de pe malul Dunării.

Verdictul CNSL clarifică lucrurile în ceea ce privește situația echipelor retrogradate în Liga a II-a. În cazul în care jucătorii ar fi fost declarați liberi, ACS Poli Timișoara și Săgeata Năvodari ar fi cerut în cadrul Adunării Generale Extraordinare a Federației Române de Fotbal de pe 28 iunie retrogradarea Oțelului. Bănățenii ar fi contestat dreptul de joc al gălățenilor Cristian Sârghi și Victoraș Astafei în partida Oțelul – ACS Poli Timișoara (1-0) din returul campionatului trecut și ar fi cerut victoria la ”masa verde”.

În Liga a II-a au retrogradat ocupanta locului 5, FC Vaslui, pentru că nu a primit licența și echipele de pe ultimele trei locuri ACS Poli Timișoara, Săgeata Năvodari și Corona Brașov. În cazul în care Comisia Națională de Soluționare a Litigiilor ar fi dat dreptate lui ACS Poli Timișoara în cazul folosirii ilegale de către Oțelul a jucătorilor Cristian Sârghi și Victoraș Astafei la partida directă, bănățenii s-ar fi salvat de la retrogradare. Oțelul ar fi rămas cu 38 de puncte și ACS Poli ar fi făcut 41. Oțelul ar fi ajuns la egalitate de puncte cu FC Brașov și Săgeata Năvodari și, într-un clasament în trei Săgeata ar fi evitat retrogradarea, în timp ce Oțelul și FC Brașov ar fi jucat în liga secundă din sezonul viitor.

Rezultate directe între Oțelul, FC Brașov și Săgeata:

Săgeata – FC Brașov 0-0

FC Brașov – Săgeata 1-1

Săgeata – Oțelul 2-1

Oțelul – Săgeata 0-1

Oțeul – FC Brașov 1-0

FC Brașov – Oțelul 1-3

Clasament între Oțelul, FC Brașov și Săgeata:

1. Săgeata Năvodari 4 2 2 0 4-2 8 puncte

2. Oțelul Galați 4 2 0 2 5-3 6 puncte

3. FC Brașov 4 0 2 2 2-5 2 puncte

 

Nici un comentariu.

Comentează

Close
Închide
  Close