Mergi direct la conținut »
Karolina Pliskova a rupt scaunul arbitrului lovindu-l cu racheta. Scandalul anului în tenis / VIDEO
Tenis Libertatea > Sport > Tenis > Karolina Pliskova a rupt scaunul arbitrului lovindu-l cu racheta. Scandalul anului în tenis / VIDEO

Karolina Pliskova a rupt scaunul arbitrului lovindu-l cu racheta. Scandalul anului în tenis / VIDEO

Karolina Pliskova a rupt scaunul arbitrului lovindu-l cu racheta. Scandalul anului în tenis.

De Daniel Conțescu,

Sportiva din Cehia a fot eliminată din competiția de Maria Sakkari (22 ani, 42 WTA), după ce a condus cu 1-0 la seturi. A fost 3-6, 6-3, 7-5 pentru sportiva din Grecia, după două ore 21 de minute și 39 de secunde de jos intens.

Faza care a înjuriat-o pe Pliskova (26 ani, 5 WTA), cea care a trecut de Halep în sferturile de finală de la Madrid, s-a petrecut la scorul 5-5 (40-40), în setul decisiv, pe serviciul Karolinei.

La un smash facil din preajma fileului, Pliskova a trimis mingea în terenul adversar, la limită, dar în teren, însă arbitrul de linie a indicat mingea ca fiind aterizată afară. Karolina a protestat vehement, chemând pentru constatare arbitra de scaun, dar și supervizorul turneului, apoi, când a observat că nu poate schimba decizia, a dat semne că nu vrea să mai joace! Asta în timp ce un membru al staff-ului său filma din lojă scenele de pe teren. Pliskova s-a rățoit și la Sakkari, adversara ei, care nu recunoștea în ruptului capului că mingea a fost ”bună”. 

Turneul de la Roma n-are hawk-eye

Cu greu, Pliskova a revenit pe teren, continuând la serviciu, dar a cedat game-ul cu o minge trimisă în fileu, apoi, după break, Sakkari a încheiat meciul cu serviciul. Reluările au arătat că Pliskova ar fi trebuit să aibă avantaj, după acel punct, și nu să înfrunte minge de break, cum s-a întâmplat.

După ce și-a salutat rivala la fileu, Pliskova, un car de nervi, a tăbărât cu racheta pe scaunului arbitrului. A spart plasticul prin lovituri repetate cu racheta.

N-a salutat-o, însă, pe arbitra de scaun. Cele două infracțiuni îi vor aduce, cu siguranță, o amendă consistentă.

Episodul readuce în discuție prezența hawk-eye-ului la marile turnee. Competiția din capitala Romei nu are acest sistem de supraveghere. Totodată, antrenorul Pliskovei, Thomas Krupa, a arătat degetul mijlociu.

Close
Închide
  Close