MENIU CAUTĂ
21 Sep. 2008 14:46

La 13 ani, muncea in constructii

Distribuie

3753-91405-14culiotrombettaepa72.jpgEroul lui CFR Cluj din meciul cu AS Roma, de pe 'Olimpico', argentinianul Emmanuel Culio, a afirmat intr-un interviu acordat ProSport ca, din cauza problemelor financiare cu care se confrunta familia sa, a fost nevoit sa munceasca inca de la varsta de 13 ani. Fotbalistul recunoaste ca avea doua locuri de munca, unul dimineata si altul seara, iar la finalul lunii castiga 1.000 de pesos, aproximativ 250 de euro.

‘La noi, in Argentina, traiul majoritatii oamenilor nu este chiar asa de stralucit. Se munceste mult, dar pe bani foarte putini. Tocmai de aceea am fost nevoit si eu sa ma apuc de munca dupa ce am terminat o parte din scoala. Eram cinci frati la parinti, asa ca si lor le era greu sa ne tina’, a povestit Culio. ‘Am inceput sa lucrez la 13 ani. Aveam doua locuri de munca, unul dimineata, la un patron care avea o afacere cu cai cu sarete, iar al doilea dupa-amiaza, in constructii’, se destainuie fotbalistul CFR-ului.

Castiga 1.000 de pesos pe luna

‘Duceam acasa cam 1.000 de pesos pe luna, asta vine cam 250 de euro. Ca sa dau un exemplu mai precis, la noi cu un pesos cumperi cam 7-8 paini. Jucam fotbal ca sa ma relaxez, pana cand un antrenor m-a incurajat sa devin profesionist. Am avut noroc, iar ulterior a trebuit sa renunt la slujba pe santier si sa ma tin numai de fotbal. Acum nu-mi pare rau’, isi aminteste jucatorul argentinian.

Dorit in nationala Romaniei

‘Poate a venit momentul sa naturalizam si noi unu-doi jucatori. Despre Culio am discutat de mult timp. Si cu el, si cu selectionerul Piturca. Sunt mai multi jucatori straini in Liga I care au valoare, dar trebuie sa confirme si sa o demonstreze in continuare’, a declarat directorul general al FRF, Ionut Lupescu. Totodata, selectionerul Victor Piturca a recunoscut ca, in cazul in care jucatorul argentinian isi va lua cetatenia romana, acesta va fi chemat la prima reprezentativa:  ‘Daca-si ia cetatenie romana, Culio va intra in vederile mele!’

Comentarii