Mergi direct la conținut »
Lică Movilă nu-l uită pe Graeme Souness: ”Mi-a dat-o ca un golan!”
Fotbal Libertatea > Sport > Fotbal > Lică Movilă nu-l uită pe Graeme Souness: ”Mi-a dat-o ca un golan!”

Lică Movilă nu-l uită pe Graeme Souness: ”Mi-a dat-o ca un golan!”

Steaua Roșie Belgrad a produs surpriza serii de marți în Liga Campionilor, învingând ”acasă” cu 2-0 pe FC Liverpool, finalista din acest an a competiției. Înainte de meci, englezi și-au adus aminte de România.

De Ciprian Iana,

Concret, înaintea disputei de la Belgrad, în Marea Britanie s-a vorbit despre cea mai intimidantă noapte europeană” trăită de Liverpool în istorie, jocul retur cu Dinamo, 2-1, de la București, din semifinalele Cupei Campionilor Europeni 1984!

”Noaptea” cu pricina (n.r.- s-a jucat după-amiaza) venea după ce, în partida tur, 1-0 pentru Liverpool, Graeme Souness i-a provocat o dublă fractură de mandibula lui Lică Movilă! ”A fost cea mai ostilă atmosferă pe care am întâlnit-o în viaţa noastră!”, a declarat Ian Rush.

Asta în timp ce Kenny Dalglish era conştient că ”Dinamo ne declarase război deschis, iar 60.000 de oameni au venit pe stadionul 23 August pentru a cere ca Movilă să fie răzbunat!”, iar ”omul negru” Graeme Souness a dezvăluit: ”Nu exagerez dacă spun că a fost multă ură direcţionată spre mine în acel meci”.

Graeme Souness / FOTO: EPA

Lică Movilă, 56 de ani, a răbufnit în Libertatea, după ce a aflat ce au scris englezii: ”Păi de ce nu scriu că gestul lui Souness a fost unul tâlhăresc. Mi-a dat-o ca un golan, iar arbitrul s-a făcut că nu vede! Cum voiau englezii să fie primiți la București, după ce Souness nu și-a cerut scuze nici până acum pentru acea lovitură care mi-a provocat dublă fractură de mandibulă?”.

Cine e bărbatul diagnosticat cu noul coronavirus care a stat în România! Unde s-a plimbat în cel 5 zile
Recomandări

Cine e bărbatul diagnosticat cu noul coronavirus care a stat în România! Unde s-a plimbat în cel 5 zile

 

Movilă a urmărit acel joc de pe bancă, dar n-a intrat în contact cu adversarii. ”Am vrut să mă duc la Souness să-I arăt ce mi-a făcut, dar m-au oprit ai noștri. Aș fi vrut să-i zic vreo două, dar, din păcate, nu puteam, pentru că aveam numai sârme în gură! A”. ”Revanșa” a fost la un pas să se producă în martie 1986, la amicalul Scoția – România 3-0, organizat în cinstea celei de-a 100- a selecție la națională a lui Kenny Dalglish.

Lică Movilă

”La 3-0 am văzut roșu în fața ochilor, l-am căutat pe Souness să reglez conturile cu el. Jucam libero, dar am urcat mai în față, căutându-l pe Souness. Două minute îmi trebuia să-l prind și eu p-ăsta care m-a nenorocit, dar m-a văzut Mircea Lucescu (n.r. – selecționer la acea data) și mi-a făcut semn să revin în defensivă! A scăpat, că eram chitit să dau și eu în el. Nu de alta, dar la Liverpool, după acea lovitură, simțeam că mi se plimbă toți dinții în gură, iar el nici măcar o scuză de complezență nu mi-a transmis!”.


Florin Busuioc a suferit un infarct pe scenă și a fost resuscitat de trei ori! Care este starea actorului, după operație

Close
Închide
  Close