Mergi direct la conținut »
Liga Campionilor, competiția fotbalistică cu cel mai mare procent de meciuri dezechilibrate
Fotbal Libertatea > Sport > Fotbal

Liga Campionilor, competiția fotbalistică cu cel mai mare procent de meciuri dezechilibrate

Aproape o treime din meciurile din acest sezon al Ligii Campionilor au fost dezechilibrate şi s-au încheiat la o diferenţă de cel puţin trei goluri, relevă un studiu al CIES Football Observatory, citat de Reuters, informează Agerpres.

CIES Football Observatory a analizat rezultatele din 29 de competiţii europene: 27 de campionate naţionale, Liga Campionilor şi Europa League. Potrivit studiului, numărul meciurilor „foarte dezechilibrate” a crescut în 20 din aceste competiţii în raport cu sezonul trecut.

„Această analiză arată tendinţa generală spre un dezechilibru competiţional în fotbalul european”, menţionează studiul.

Preşedintele UEFA, Aleksander Ceferin, a afirmat că lipsa echilibrului competiţional este cea mai mare problemă a competiţiilor europene intercluburi.

Liga Campionilor este dominată tot mai mult de câteva cluburi de top, iar numeroase campionate sunt dominate autoritar de o echipă, cum se întâmplă în Germania, unde Bayern Munchen este practic sigură de câştigarea celui de-al şaselea titlu consecutiv.

Tendință în creștere în campionatul României

Studiul CIES arată că în Champions League se întâlneşte cel mai mare procent al meciurilor încheiate la diferenţă de cel puţin trei goluri: 29,5%, faţă de 21% în aceeaşi etapă a sezonului trecut.

În cele cinci campionate mari ale Europei, cel mai ridicat procent se întâlneşte în campionatul Angliei, 21,9%, iar cel mai mic în cel al Germaniei, 11,1%, în scădere cu 5,6% faţă de stagiunea trecută, în ciuda faptului că Bayern a reuşit multe victorii la scor. Procentul este de 19,8% în Serie A, 17,9% în La Liga şi 17,6 în Ligue 1.

Procentul meciurilor dezechilibrate din Europa League este destul de redus, de 16,1%. Potrivit studiului, cele mai puţine întâlniri dezechilibrate sunt în campionatul Rusiei, 10,5%.

În ce priveşte campionatul României, procentul este de 13,9%, în creştere cu 6,2% faţă de sezonul precedent.

Close
Închide
  Close