Mergi direct la conținut »
Manchester United s-a devalorizat cu un miliard de dolari în mandatul lui Van Gaal
Fotbal Libertatea > Sport > Fotbal

Manchester United s-a devalorizat cu un miliard de dolari în mandatul lui Van Gaal

“Mariajul” dintre Manchester United și Louis van Gaal scârțâie serios. Colaborarea dintre clubul englez și antrenorul olandez nu s-a soldat cu îndeplinirea obiectivelor stabilite cu doi ani în urmă: revenirea în fruntea Premier League și în elita fotbalului european.

Neputința lui Van Gaal de a-i reda lui Manchester United forța și strălucirea din era lui Sir Alex Ferguson are darul să surprindă și pentru că tehnicianului olandez i s-au făcut toate poftele în materie de transferuri.

În trei perioade de mercato, clubul de pe Old Trafford a cheltuit 335 de milioane de euro pentru achiziționarea de jucători, dar rezultatele sportive n-au reflectat nici pe departe investiția. Un loc 4 la sfârșitul primului sezon, o eliminare din Liga Campionilor încă din faza grupelor și din Liga Europa încă din optimi, taman în fața marii rivale Liverpool, plus un al doilea an fără titlu reprezintă tot atâtea eșecuri umilitoare pentru Manchester United.

Acestea au avut consecințe dramatice și pe piața bursieră, unde gruparea insulară s-a devalorizat cu un miliard de dolari (cca. 890 milioane de euro)! În iulie 2014, în primele zile ale mandatului lui Van Gaal, o acțiune la Manchester United se vindea la bursa cu 19,59 de dolari, dar alaltăieri mai valora doar 13,33 dolari!

Close
Închide
  Close