Mergi direct la conținut »
Marc Marquez demonstraţie de forţă în calificări!
Alte sporturi Libertatea > Sport > Alte sporturi

Marc Marquez demonstraţie de forţă în calificări!

După o zi de vineri cu rezultate imprevizibile şi plină de probleme de ordin tehnic pentru cei de la Yamaha, ziua calificărilor nu a adus nimic nou sub soare în ceea ce priveşte rezultatele la clasa mare, acolo unde Marc Marquez a marşăluit triumfător spre un nou pole position, informează pitstops.ro. Calificările clasei au stat sub semnul dominaţiei unui singur om, acelaşi Marc Marquez făcând o nouă demonstraţie de forţă pe a sa RC213V, obţinând fără mare dificultate un nou pole position, al 11-lea din sezonul 2014.

1:47.187 a fost timpul reper stabilit de cel mai tânăr campion mondial din istoria clasei regină. De altfel, acest tur rapid a devenit un nou reper absolut în ceea ce priveşte calificările de pe MotorLand Aragon.

A fost o ocazie specială pentru spaniol de a intra cu încă o performanţă în istoria campionatului mondial de motociclism, aceasta fiind a 800-a cursă din istoria clasei mari. Micuţul Dani Pedrosa a asigurat dubla în calificările de sâmbătă cu un loc 2, obţinut şi el cu o relativă lejeritate dacă comparăm timpii concurenţei în această sesiune cronometrată. Timpul reper al spaniolului cu numărul 26 a fost de 1:47.549, la 0.362 secunde în urma coechipierului său de la Repsol Honda, campionul Marquez. Dacă lucrurile vor continua pe acelaşi făgaş şi duminică, Pedrosa ar putea fi din nou best of the rest, victoria din Aragon fiind însă o provocare dificilă.

Prima linie a grilei de start a fost completată de Andrea Iannone, motocicleta sa nouă, modelul Desmosedici GP14.2, făcându-şi cu brio datoria. Se pare că update-urile tehnice la motor făcute în etapele de la Silverstone și Misano îşi fac efectul şi aici. Timpul cu care a fost cronometrat a fost de 1:47.685.

Cele mai mari deziluzii ale calificărilor de pe MotorLand Aragon au fost Andrea Dovizioso și Aleix Espargaro, cei doi ocupând locurile 9 și 10.

De remarcat e prezenţa lui Hector Barbera în secvenţa secundă a calificărilor. După un incident neplăcut în primul antrenament liber de vineri, când motocicleta a luat foc în plină rulare, ieri, spaniolul de la Avintia a reuşit un onorant loc 12.

Close
Închide
  Close