Mergi direct la conținut »
Marc Marquez a devenit cel mai tânăr dublu campion mondial din istorie la MotoGP!
Alte sporturi Libertatea > Sport > Alte sporturi

Marc Marquez a devenit cel mai tânăr dublu campion mondial din istorie la MotoGP!

Pentru Marc Marquez, 12 octombrie 2014 va rămâne o zi de ţinut minte, informează pitstops.ro. O cursă strategică foarte eficientă şi un nou titlu mondial pentru spaniolul de la Repsol Honda, al patrulea al carierei sale şi al doilea la MotoGP din tot atâtea sezoane petrecute la clasa regină.

Cursa din Japonia a avut multiple semnificaţii pentru Marc Marquez şi Honda. În primul rând, putea reprezenta momentul magic al obţinerii unui nou titlu mondial pentru tânărul Marc. Un alt record care putea fi bătut astăzi, era cel de a fi cel mai tânăr dublu campion, onoare ce îi aparţinea lui Mike Hailwood, legendarul rider britanic primind această distincţie în 1963.

Astfel, Marc Marquez (Honda) a devenit campion mondial la MotoGP, cu trei etape înainte de finalul sezonului, după ce a încheiat pe locul al doilea Grand Prix-ul Japoniei.

Cursa de la Motegi a fost câştigată de un conaţional al spaniolului, Jorge Lorenzo (Yamaha).

În clasamentul general, Marquez are un avans de 83 de puncte faţă de Valentino Rossi, astfel că nu mai poate fi ajuns de italian. Pe locul al treilea din clasament este Dani Pedrosa.

 

Close
Închide
  Close