Mergi direct la conținut »
Marc Marquez își poate adjudeca titlul MotoGP în Malaezia
Sport Libertatea > Sport

Marc Marquez își poate adjudeca titlul MotoGP în Malaezia

Marc Marquez își poate adjudeca titlul MotoGP în Malaezia. Lupta dintre Marc Marquez și Andrea Dovizioso și-ar putea afla deznodământul în cursa din acest weekend de la Sepang

De Daniel Conțescu,

Marele Premiu al Malaeziei poate decide soarta sezonului MotoGP. Marc Marquez are nevoie de o clasare pe locul secund în cursa de la Sepang pentru a deveni matematic campion înainte de etapa finală de la Valencia din luna noiembrie indiferent de rezultatul lui Andrea Dovizioso.

Italianul a obținut cea mai slabă clasare a întregului sezon în etapa din Australia de weekendul trecut, în timp ce victoria lui Marquez i-a extins avantajul acestuia în fruntea clasamentului piloților la 33 de puncte. Piloții Yamaha Maverick Vinales și Valentino Rossi se luptă în continuare pentru poziția a treia din clasament, alături de ei fiind și ocupantul actual al locului cinci, Dani Pedrosa.

Pedrosa a câștigat trei din ultimele cinci curse de pe circuitul de la Sepang, în timp Marquez și Dovizioso au fiecare câte un succes pe circuitul malaezian. Italianul a câștigat cursa de anul trecut în fața lui Rossi și Jorge Lorenzo, în timp ce Marquez a terminat abia al 11-lea.

Spaniolul de la echipa de uzină Honda este însă așteptat să-și treacă în palmares al patrulea titlu mondial la clasa regină MotoGP și al doilea consecutiv după cel câștigat anul trecut. Forma lui Marquez este de-a dreptul remarcabilă – nouă clasări consecutive pe podium, dacă nu luăm în considerare cursa britanică din care a abandonat.

Bugetul Sănătății a crescut de patru ori și domnul Lăzărescu continuă să moară, nu de COVID, ci de nepăsare
Recomandări

Bugetul Sănătății a crescut de patru ori și domnul Lăzărescu continuă să moară, nu de COVID, ci de nepăsare

 

Și clasa Moto2 își poate încorona campionul în Malaezia. Franco Morbidelli are voie să piardă maximum 4 puncte în raport cu rivalul Thomas Luthi pentru a deveni matematic câștigătorul titlului. Cei doi sunt așteptați să se lupte pentru victorie la Sepang, interesant mai fiind și duelul pentru locul trei din campionat, cel dintre Miguel Oliveira și Alex Marquez. Doar un punct îi separă pe cei doi în acest moment.

La clasa Moto3 nu mai e nevoie de calcule. Joan Mir a dominat sezonul autoritar și are titlul în buzunar după victoria din Australia de săptămâna trecută. Spaniolul este favoritul principal și omul de bătut și la Sepang,

Toate sesiunile Marelui Premiu al Malaeziei sunt LIVE pe Eurosport 1. Programul transmisiunilor:

Vineri:

04:00 – 06:40 Antrenamente 1

08:10 – 10:50 Antrenamente 2

Sâmbătă:

04:00 – 06:40 Antrenamente 3

07:35 -08:15 Calificări Moto3

08:30 – 09:00 Antrenamente 4

09:10 – 09:50 Calificări MotoGP

10:05 – 10:50 Calificări Moto2

Duminică:

03:40 – 04:00 Încălziri

06:00 Cursă Moto3

07:20 Cursă Moto2

09:00 Cursă MotoGP

Close
Închide
  Close