Mergi direct la conținut »
Mare recepție, mare la Ambasada României din Paris. Premierul Dacian Cioloș a făcut o afirmație șocantă | VIDEO
Fotbal Libertatea > Sport > Fotbal > Mare recepție, mare la Ambasada României din Paris. Premierul Dacian Cioloș a făcut o afirmație șocantă | VIDEO

Mare recepție, mare la Ambasada României din Paris. Premierul Dacian Cioloș a făcut o afirmație șocantă | VIDEO

Ambasada României și Federația Română de Fotbal au oferit astăzi, de la ra 14.30 (ora României), o recepție la care au luat parte, printre alții, ambasadorul Luca Niculescu, premierul Dacian Cioloș și Răzvan Burleanu, președintele FRF.

Răzvan Burleanu, președintele FRF, a declarat că meciul Franța-România programat vineri, 10 iunie, de la ora 22.00 (în direct la Dolce Sport 1 și Pro TV), în deschiderea Euro 2016, reprezintă “un eveniment minunat, deosebit pentru țara noastră”.

Dacian Cioloș, prim-ministrul României, a făcut o afirmație halucinantă. În contextul în care echipele românești de club se confruntă cu serioase probleme financiare și cu o lipsă acută de rezultate în competițiile internaționale și ținând cont și de faptul că echipa națională s-a calificat la Euro 2016 de pe locul secund al unei grupe preliminare câștigate de Irlanda de Nord (1), Cioloș pretinde că fotbalul românesc este de-a dreptul înfloritor!

Fotbalul românesc a făcut progrese însemnate în ultima vreme. (Dacian Cioloș, prim-ministrul României) 

Recepția a fost urmată de prezentarea documentarului “Frăția”, realizat de Cătălin Farcaș.

Declarațiile premierului

„Sunt optimist, pentru că România vine după o serie de mai multe victorii și (…), chiar dacă e o echipă tânără, știu că e o echipă ambițioasă. Calificarea n-a fost tocmai ușoară și cu atât mai mult cred că faptul că sunt aici și sunt în meciul de deschidere este deja o cinste, o onoare să te vadă toată lumea în meciul de deschidere. Sunt convins că, încă din primul meci, jucătorii vor da tot ce pot ca să arate ce înseamnă noua echipă a României”, a afirmat Cioloș, la recepția oficială de deschidere a participării României la Euro 2016, care a avut loc la Ambasada României de la Paris.

Premierul le-a transmis jucătorilor și antrenorului naționalei Anghel Iordănescu „mult succes, rezistență și mai ales multă inspirație în tactică”.

Prim-ministrul a afirmat că este o onoare pentru el să fie alături de echipa națională de fotbal în meciul de pe Stade de France.

„Sunt foarte mândru, chiar dacă nu am niciun merit în calificarea echipei, e o cinste, e o onoare pentru mine în primul rând ca și român să fiu în Franța și să fiu alături de echipa României. (…) O să am foarte probabil, îmi doresc o întâlnire cu echipa. Sunt reguli foarte stricte și din partea UEFA în cantonament, dar sper să reușesc să-i văd”, a adăugat Dacian Cioloș, care are prevăzută joi după amiază o întâlnire cu fotbaliștii români.

Șeful Guvernului a adăugat că pentru acest meci, dar și pentru întreg Campionatul European, Franța a luat „maximul de măsuri care puteau fi luate”.

„Eu cred că cel mai rău lucru pe care îl putem face este să ne fie teamă și de asta am decis să vin. În astfel de momente, în primul rând, trebuie să știm să ne bucurăm, nu să ne gândim la lucruri dificile și complexe pentru că avem atât de rar momente de bucurie încât e păcat să le poluăm și pe acestea. Vin cu încredere și cu optimism”, a subliniat premierul.

Dacian Cioloș a primit din partea reprezentanților FRF prezenți la Ambasada României din Paris un tricou al echipei naționale și a dat declarații presei îmbrăcat în acesta.

Close
Închide
  Close