Mergi direct la conținut »
Marius Copil, eliminat de Ernests Gulbis la Rotterdam. Executat într-o oră și 13 minute
Alte sporturi Libertatea > Sport > Alte sporturi > Marius Copil, eliminat de Ernests Gulbis la Rotterdam. Executat într-o oră și 13 minute

Marius Copil, eliminat de Ernests Gulbis la Rotterdam. Executat într-o oră și 13 minute

Eliminat în optimile de finală de la Sofia de spaniolul Fernando Verdasco, jucătorul de tenis Marius Copil s-a mutat în Olanda, unde a reușit să intre pe tabloul principal la un turneu și mai puternic, dotat cu premii totale de 1.961.160 euro. Arădeanul picat pe locul 72 ATP, după ce a fost pe 56, a cedat în primul tur.

ATP 500 ROTTERDAM – primul tur

Marius Copil – Ernests Gulbis 2-6, 4-6 

SETUL 2

A fost mai lungi și mai disuputat decât primul. A durat 47 de minute, iar Marius a servit 4 ași. A comis și două duble greșeli, în vreme de rivalul n-a avut niciuna. Românul n-a avut nicio minge de break, însă i-a permis adversarului să-și procure 12! Letonul a fructificat doar 3, suficient pentru două break-uri în primul set și pentru unul – în cel de-al doilea.

SETUL 1

Copil n-a părut în apele lui. Serviciul, principala lui armă, nu i-a funcționat în primul set. Doar un as a produs în manșa inaugurală, față de cei 5 ai letonului. Nici la retur n-a făcut mare brânză sportivul din Arad. Fără minge de break, a salvat doar una dintre cele trei cu care s-a confruntat. Gulbis, care a avut un procentaj de 74% pe primul serviciu, i-a ”furat” de două ori serviciul rivalului său. Setul a durat numai 26 de minute.

////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Înalta Curte repune pe rol cazul de prelevare de organe, relatat de Libertatea, și-i recheamă la audieri pe procurorul și pe medicul acuzați de DNA că au luat ilegal organele!
Recomandări

Înalta Curte repune pe rol cazul de prelevare de organe, relatat de Libertatea, și-i recheamă la audieri pe procurorul și pe medicul acuzați de DNA că au luat ilegal organele!

ACTUALIZARE 10 februarie, ora 16.00. Marius Copil a anunțat pe contul său de Instagram că, în pofida eșecului suferit duminică în ultimul tur al calificărilor, a reușit să acceadă pe tabloul principal, din postura de lucky loser. Va evolua marți, în primul tur la ABN AMRO World Tennis Tournament, urmând să se dueleze cu un alt lucky loser, Ernests Gulbis, 30 de ani, 84 ATP (letonul a pierdut, în ultimul tur al calificărilor, la francezul Gilles Simon, 6-7, 6-7, ambele tie-break-uri la 2), iar învingătorul din duelul care îl va opune pe japonezul Kei Nishikori, favorit 1, francezului Pierre-Hugues Herbert, ultimul fiind finalist, duminică, la Montpellier, învins în două seturi de compatriotul Jo-Wilfried Tsonga. Calificarea în primul tur i-a asigurat lui Copil suma de 14.915€ . Copil și Gulbis au profitat de retragerile de pe tablou ale francezului Lucas Pouille, favorit 6, respectiv cea a spaniolului Roberto Bautista-Agut, favorit 7. Letonul îl conduce pe arădean la ”directe” cu 1-0. S-au înfruntat în ianuarie 2016, la Brisbane (Australia), scor 6-4, 6-2. După ce nu și-a putut apăra finala de la Sofia, de anul trecut, Copil a picat de pe 56 pe 72 ATP.

Universitatea București, amendată cu 30.000 de lei de DSP pentru că n-a făcut dezinfecție după ce au fost raportate două cazuri de TBC
Recomandări

Universitatea București, amendată cu 30.000 de lei de DSP pentru că n-a făcut dezinfecție după ce au fost raportate două cazuri de TBC

AICI, tabloul de concurs la Rotterdam.

ACTUALIZARE 10 februarie, ora 14.38. Arădeanul a revenit de la 0-1 la seturi și 2-5 în decisiv. La 5-6 în setul 3, a salvat minge de meci. A dus partida în tie-break, unde scorul a curs astfel: 0-1, 1-1, 2-1, 2-2, 2-3, 3-3, 3-4, 3-5, 3-6, 4-6, 5-6, 5-7. S-a terminat 5-7, 6-3, 6-7 (5) pentru italianul Fabbiano.

ACTUALIZARE 10 februarie, ora 9.00. De la ora 12.00, Marius Copil, favorit 3 în calificări, și Thomas Fabbiano, favorit 8 în calificări, se luptă pentru un loc pe tabloul turneului ATP 500 de la Rotterdam (o categorie imediat inferioară Masters-urilor 1.000). Românul este pe locul 56 mondial, iar italianul – pe 84. Arădeanul este favorit, la casele de pariuri (1,44), față de 2,75 – cota la victorie a lui Fabbiano. Premii totale sunt de 2.098.480€.

De ce merg elevii kenyeni 42 de kilometri pe jos înainte de bacalaureat. Cum arată programul în liceu
Recomandări

De ce merg elevii kenyeni 42 de kilometri pe jos înainte de bacalaureat. Cum arată programul în liceu

ACTUALIZARE 9 februarie, ora 16.13. Marius Copil s-a calificat, astăzi, în turul doi al calificărilor, după un meci epuizant, încheiat în trei seturi decise fiecare la tie-break, scor 6-7 (3), 7-6 (3), 7-6 (1) cu olandezul Scott Griekspoor, locul 273 în lume. Partida a durat două ore și 28 de minute și l-a testat serios pe român. Pentru un loc pe tabloul principal, ”bombardierul” din Arad se va duela, mâine, cu italianul Thomas Fabbiano, învingător în minimum de seturi, 6-1, 7-6 (2), în fața unui alt beneficiar de wild-card, olandezul Jelle Sels. Lui Copil îi merge bine la turneele ATP 500. Anul trecut, la Basel a jucat finala cu elvețianul Roger Federer.

///////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Românul, 28 de ani, 56 ATP, dispută sâmbătă, de la ora 13.30, primul tur al calificărilor, cu olandezul Scott Griekspoor, beneficiar de wild-card. Olandezul de 28 de ani este pe locul 273 ATP, în timp de arădeanul este favorit 3 în calificări.

Apoi, ca să acceadă pe selectivul tablou al turneului de la Rotterdam, are de învins rezistența celui care va câștiga partida dintre Jelle Sels (Olanda, 23 ani, 316 ATP) și Thomas Fabbiano (Italia, 29 de ani, 84 ATP). La fel ca și Griekspoor, olandezul este benficiar de wild-card.

La Rotterdam se joacă în sală, pe hard. Suprafața se numește GreenSet.

AICI, tabloul de simplu al calificărilor.

 

Close
Închide
  Close