”Presa guvernamentală din Republica Islamică Iran l-a numit pe președintele Federației Internaționale de Judo un sionist care este parte dintr-o conspirație ce vizează regimul islamic din Iran”, se arată într-o postare pe Twitter alături de imagini cu coperțile unor publicații arabe pe care apare Vizer.

Foto: Twitter

Reacția dură a Teheranului la adresa lui Marius Vizer vine după ce acesta l-a sprijinit pe Saeid Mollaei în conflictul pe care judoka l-a avut cu propria țară în timpul Campionatului Mondial de Judo din Japonia.

Campion mondial în 2018 la categoria -81 kg, Mollaei ar fi putut lupta împotriva unui sportiv din Israel în finala pentru un nou titlu suprem.

Deși inițial autoritățile iraniene transmiseseră că sportivul va fi lăsat să concureze, lui Mollaei i s-a cerut, în ziua competiției, să se retragă din pentru a nu-l înfrunta pe Sagi Muki, din Israel.

După ce a luptat două meciuri sub presiune, opunându-se cererilor autorităților de la Teheran, înainte de semifinală, judoka a aflat că membri ai serviciului de securitate se află în casa părinților săi, amenințându-i și cerându-le să-i transmită să renunțe la meci.

Sub presiune și stres, Mollaei a pierdut semifinala, iar apoi nu a dat tot ce a putut în meciul pentru medalia de bronz pentru a evita să urce pe podium alături de israelianul care a câștigat medalia de aur.

Pe tot parcursul zilei, Marius Vizer i-a acordat susținerea federației, l-a ajutat să plece după competiție în Germania și i-a promis că îi va da posibilitatea de a participa la Jocurile Olimpice din 2020 sub steagul Olimpic.

Într-un interviu pentru o publicație japoneză, Vizer a declarat că Mollaei l-a abordat și l-a rugat să-l ajute să părăsească Iranul și să concureze sub steagul echipei refugiaților la Jocurile Olimpice de la Tokyo, din 2020.

Citeşte şi:

Drama unui judoka iranian. A luptat pentru viața lui și pentru titlul mondial, în timp ce familia sa era amenințată, acasă, de autorități

Cristi Bud, despre moartea fiului său de doar 5 zile: "E posibil să fi scăpat copilul". Cand a cerut înregistrările de pe camere a primit un raspuns incredibil
GSP.RO

Cristi Bud, despre moartea fiului său de doar 5 zile: "E posibil să fi scăpat copilul". Cand a cerut înregistrările de pe camere a primit un raspuns incredibil

Horoscop 25 februarie 2020. Taurii au probleme de comunicare
HOROSCOP

Horoscop 25 februarie 2020. Taurii au probleme de comunicare