Mergi direct la conținut »
Sport Libertatea > Sport > F1: Mark Webber, de la Porsche, a scăpat nevătămat dintr-un accident TERIBIL: noroc ”porschesc”!

F1: Mark Webber, de la Porsche, a scăpat nevătămat dintr-un accident TERIBIL: noroc ”porschesc”!

[gallery ids="1399955,1399956,1399957"]

Doar rezistența foarte mare la impacturi extrem de violente a bolidului Porsche 919 Hybrid i-a salvat viața driverului australian în vârstă de 38 de ani.

Accidentul a avut loc duminică, pe circuitul Interlagos (Brazilia), gazda ultimei etape a sezonului Campionatului Mondial de Anduranță. Mașina la volanul căreia se afla Mark Webber s-a acroșat cu un Ferrari, apoi s-a izbit de un parapet de protecție cu viteza de 300 km/h, de unde a ricoșat, în flăcări, pe pistă. Pompierii și medicii au intervenit prompt, stingând incendiul și extrăgându-l pe pilot dintre fiarele contorsionate în urma impactului.

A suferit doar răni minore

Webber a fost transportat de urgență la spital, unde medicii au constatat că a suferit doar răni minore, spre deosebire de stricăciunile cu care s-a ales bolidul său. Pățania australianului este ultima pe lista accidentelor suferite de foști sau actuali piloți celebri, pe pistă sau în afara ei, în ultimele 12 luni. Pe 29 decembrie 2013, germanul Michael Schumacher, septuplu campion al Formulei 1, a căzut în timp ce schia, lovindu-se la cap și rămânând imobilizat. Pe 5 octombrie 2014, francezul Jules Bianchi, pilotul echipei Marussia, s-a izbit violent de o macara pe circuitul de la Suzuka (Japonia), de atunci aflâdu-se în comă.

 

Close
Închide
  Close