MENIU CAUTĂ

Martina Navratilova, criticată de organizațiile LGTB pentru afirmațiile despre sportivii transgender

Distribuie

O organizație din SUA care îi susţine pe sportivii LGBT a rupt orice legătură cu fosta mare jucătoare de tenis Martina Navratilova după ce aceasta a făcut comentarii legate de sportivii transsexuali.

Martina Navratilova, în vârstă de 62 de ani, este una dintre puținele campioane din tenis care și-a asumat orientarea sexuală, făcând public faptul că este bisexuală în anul 1981, într-un interviu pentru BBC.

De nouă ori campionă de la Wimbledon, cehoaica a participat, de-a lungul timpului, la multe campanii de susținere a drepturilor LGBT.

Cu toate acestea, declarațiile recente făcute de Navratilova cu privire la persoanele trans care participă la competiții sportive a inflamat spiritele.

Fosta jucătoare de tenis a declarat că nu este acord cu participarea transsexualilor în competițiile feminine, considerând că sportivii în cauză au avantaje fizice incorecte, potrivit BBC.

„Un bărbat poate decide să fie femeie, să ia hormoni şi tot ce mai e necesar, apoi să câştige tot şi, probabil, să facă o mică avere, iar după aceea să redevină bărbat. E o nebunie şi se numeşte înşelătorie. Sunt fericită să vorbesc cu o femeie transsexual, dar nu aş fi fericită dacă aş concura împotriva ei”, a spus Martina.

Mesajul ei i-a făcut pe cei de la Athlete Ally, organizație care susţine sportivii LGBT, să o lase pe Navratilova fără postul pe care îl ocupa în companie.

De asemenea, tenismena a fost criticată de Rachel McKinnon, sportiva trans care a câștigat anul trecut concursul de ciclism Masters din Carson. Sportiva a afirmat că lucrurile pe care le-a spus tenismena sunt „deranjante, supărătoare și profund transfobice”.

Din anul 2016, Comitetul Internaţional Olimpic le permite transsexualilor să participe fără restricții la competiții sportive. Singura condiție impusă pentru participare este aceea că trebuie să-și păstreze nivelul testosteronului la o anumită valoare timp de 12 ani.

FOTO EPA


Dinamo are nevoie de Gigi Becali. „Să vină un nebunatic”


 

Comentarii