Mergi direct la conținut »
Meciul RECORDURILOR: Ce bariere au doborât Messi şi nigerienii
Fotbal Libertatea > Sport > Fotbal > Meciul RECORDURILOR: Ce bariere au doborât Messi şi nigerienii

Meciul RECORDURILOR: Ce bariere au doborât Messi şi nigerienii

Meciul Nigeria - Argentina se înscrie în tipicul acestul Mondial: goluri multe, spectacol total. Dar spectatorii de la Belo Horizonte au avut şansa să asiste şi la două momente care vor intra în istoria fotbalului la capitolul recorduri. Până vor fi doborâte, la rândul lor.

Primul prag istoric l-a trecut – se putea altfel?- celebrul Lionel Messi. Argentinianul a marcat în minutul 2 şi 26 de secunde, izbutind astfel cel mai rapid gol din cariera sa. Şi „concurenţa” e acerbă, fiindcă „Leo” a marcat sute de goluri deşi abia a împlinit 27 de ani. Precedentul cel mai rapid gol a fost marcat în 2010, în tricoul Barcelonei, împotriva celor de la Racing Santander. Atunci era minutul 2 şi 41 de secunde.

Un singur jucător a mai marcat în minutul 3 la acest turneu final, columbianul James Rodriguez, cu Coasta de Fildeş, scor 2-1 pentru sud-americani.

Nigerienii şi-au trecut şi ei în palmares o reuşită de pus în ramă. Musa a marcat în minutul 4 un gol splendid care va rămâne, de asemenea, în istoria mondialelor. Fiindcă a fost cel mai rapid gol egalizator marcat la un turneu final.

Nici un comentariu.

Comentează

Close
Închide
  Close