14 Sep. 2017 11:00

Mircea Rednic, candidat de ultimă oră pentru postul de selecționer. Prima reacție a ”Puriului” | EXCLUSIV

Distribuie

Mircea Rednic, candidat de ultimă oră pentru postul de selecționer. FRF este sub presiune. Conducerea de la Casa Fotbalului caută pe repede înainte înlocuitor pentru Christoph Daum.  

Pe lângă discuțiile cu Dan Petrescu (49 de ani) și cu Cosmin Contra (41 de ani), președintele Federației, Răzvan Burleanu, l-a contactat miercuri seară și pe Mircea Rednic.

Contactat de Libertatea, joi dimineață, antrenorul de 55 de ani, de la Mouscron, nici nu a confirmat, dar nici nu a infirmat tratativele: ”Nu comentez! Nici albă, nici neagră!”.

Mircea Rednic, 83 de selecții la națională, a mai lucrat la prima reprezentativă o scurtă perioadă, în 2000-2001, ca secund în mandatul lui Ladislau Bölöni.

Mircea Rednic, candidat de ultimă oră pentru postul de selecționer. Duminică nu-și făcea iluzii

În urmă cu câteva zile, Mircea Rednic nu-și făcea prea mari iluzii că va fi un candidat important pentru banca naționalei.

„Am văzut că la naţională prietenii își propun prieteni. E o situație mai delicată acum. Fotbalul românesc este într-un moment foarte dificil. Dacă o să fie ales un antrenor care nu are experiență trebuie să fie realiști, pentru că nu mai avem jucătorii care erau pe vremea noastră, acum au limitele lor.

Totuși, eu cred că se poate forma o echipă națională. Nu m-a sunat nimeni de la FRF, doar voi, presa, mă tatonați așa. Simt că nu sunt dorit la echipa națională. Sunt câțiva pe acolo care se tot întreabă ce sunt, antrenor sau impresar? Nu i-a explicat nimeni că există noțiunea de manager. Eu știu ce se vorbește pe acolo, și de mine, și de Reghe. Nu aș mai continua cu Daum, l-aș schimba de acum. Mai sunt încă două meciuri în care viitorul antrenor poate cunoaște mai bine echipa”, a declarat antrenorul lui Mouscron duminică.

Mircea Rednic, candidat de ultimă oră pentru postul de selecționer. ”Burleanu decide”

Rednic e convins că preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, e cel care va lua decizia în cazul demiterii lui Daum.

„Aia cu Comisia Tehnică este așa de fațadă. Președintele decide, el e responsabil. Ce, când au luat decizia să vină Daum a fost întrebată Comisia? Eu am mai discutat cu Burleanu, el nu e rău intenționat, problema sunt oamenii pe care și i-a ales. Trebuia să-și ia oameni de fotbal pe lângă el și, la ce grupă am avut, cred că trebuia să ne calificăm. În afară de Polonia nu m-a impresionat nimeni”, a mai spus Mircea Rednic.

Antrenorul lui Royal Excel Mouscron a dezvăluit şi care este situaţia antrenorilor din prima ligă belgiană.

„Federația obligă ca, în contract, să ai o clauză ca, dacă îți dai demisia, să plătești trei salarii, dacă ești dat afară, trebuie să primeşti tu trei salarii. Nu e ca la noi, aici suntem obligați să avem clauza asta în contract”, a mai afirmat Mircea Rednic.

Citește și: Daum s-a întâlnit cu Burleanu: ”Membrii Comitetului Executiv trebuie informați”. Care este cel mai „negru” scenariu. Interimar cu Kazahstan?

Loading...
Comentarii