Mergi direct la conținut »
Mircea Rednic, elogiat în presa din Belgia: ”A schimbat-o într-un an pe Mouscron”
Fotbal Libertatea > Sport > Fotbal > Mircea Rednic, elogiat în presa din Belgia: ”A schimbat-o într-un an pe Mouscron”

Mircea Rednic, elogiat în presa din Belgia: ”A schimbat-o într-un an pe Mouscron”

Mircea Rednic, elogiat în presa din Belgia: ”A schimbat-o într-un an pe Mouscron”.

De Ciprian Iana,

Mircea Rednic a schimbat fața echipei de fotbal Excel Mouscron, a scris ziarul Le Soir, miercuri, când se împlinește un an de când tehnicianul român a semnat cu această grupare modestă, cu care în sezonul trecut a reușit in extremis să rămână în prima divizie a campionatului de fotbal al Belgiei.

”Rednic a schimbat-o într-un an pe Mouscron”, a titrat Le Soir. În articol se notează: „Urmașul lui Glen De Boeck, Mircea Rednic a marcat-o pe Mouscron cu amprenta sa orice s-ar întâmpla. Sosit în urmă cu exact un an pe stadionul Le Canonnier, antrenorul din Carpați a reușit în sezonul trecut o misiune care părea imposibilă: salvarea de la retrogradare în ultima etapă a sezonului regulat. În acest sezon, el a conceput un joc ofensiv, permițându-le elevilor săi să fie în partea superioară a clasamentului în primele zece etape. Deși recunoaște că este uneori prea dur cu jucătorii săi, Mircea Rednic este omul care îi trebuia lui Mouscron, ce avea un deficit de imagine înainte de venirea sa”.

„Când a debarcat la Mouscron, Mircea Rednic a recuperat un grup bolnav care era pe locul 15 în clasament, cu 11 puncte obținute. Venit ca pompier de serviciu, antrenorul a reușit să obțină 13 puncte în 13 meciuri, permițându-i echipei să reușească salvarea de la retrogradare în ultima etapă. După ce și-a acordat un timp de gândire înainte de a-și prelungi contractul, Mircea Rednic a reușit un început de campionat cu totul neașteptat. Anunțat de majoritatea observatorilor ca primul antrenor dat afară, antrenorul român a izbutit să facă din Mouscron surpriza debutului de sezon”, continuă Le Soir, citat de Agerpres.

Medic dintr-un mare spital bucureștean de urgență: ”Nu ni s-a făcut nici un instructaj pentru coronavirus!”
Recomandări

Medic dintr-un mare spital bucureștean de urgență: ”Nu ni s-a făcut nici un instructaj pentru coronavirus!”

 

Echipa trece acum printr-o perioadă mult mai slabă și nu a mai câștigat de mai bine de două luni, însă cu 20 de puncte după 17 etape, aflată pe locul 10, nu ar trebui să aibă prea multe griji cu menținerea în prima divizie. Rednic și-a propus să atingă 30 de puncte la încheierea sezonului regulat, din care mai sunt 13 etape.

Mircea Rednic a mai antrenat în Belgia pe Standard și pe Gent

Mircea Rednic, în vârstă de 55 de ani, le-a mai antrenat în Belgia pe Standard Liege (2012-2013) și Gent (2013-2014). Fostul internațional român a jucat în această țară la Standard (1991-1996) și Sint-Truidense (1996-1997).

La Mouscron evoluează din acest sezon mijlocașul român Dorin Rotariu, dar și mijlocașul croat Antun Palic, amândoi foști jucători ai lui Dinamo București. Rednic a contat în stagiunea trecută la Mouscron pe fundașul român Cristian Manea și pe atacantul lituanian Deivydas Matuleviucis, fost jucător în Liga I.

CITEȘTE ȘI: Svetlana Kuznețova este o fană a Simonei Halep: ”I-am ținut pumnii să ajungă lider mondial!”

Close
Închide
  Close