07 Dec. 2017 17:19

Moartea Regelui Mihai nu oprește fotbalul. Liga 1 se joacă în zilele de doliu național! Vor fi momente de reculegere și banderole negre

Distribuie

Moartea Regelui Mihai nu oprește fotbalul. Liga 1 se joacă în zilele de doliu național! Vor fi momente de reculegere și banderole negre.

Meciurile din etapa a 22-a a Ligii 1 se vor desfăşura aşa cum au fost programate, deşi Guvernul României a decretat doliu naţional, în memoria Regelui Mihai. Anunţul a făcut făcut de LPF prin intermediul unui comunicat oficial.

Guvernul României a decretat doliu naţional în zilele de 14-15-16 decembrie, în memoria Regelui Mihai. Ceea ce înseamnă că instituţiile publice sunt obligate să arboreze drapelul României în bernă, iar televiziunile şi posturile de radio trebuie să-şi adapteze programul. LPF spune că decizia Guvernului nu afectează în nici un fel fotbalul românesc, astfel că etapa cu numărul 22, care este programată în zilele de 15-16-17 şi 18 se va juca aşa cum s-a stabilit iniţial.

Totuşi, jucătorii vor purta banderole negre, iar până la finalul anului se vor ţine momente de reculegere înaintea meciurilor, în memoria Regelui Mihai.

'Liga Profesionistă de Fotbal este profund îndurerată de trecerea în nefiinţă a Majestăţii Sale, Regele Mihai al României.

Contribuţia deosebită a Majestăţii Sale la dezvoltarea sportului românesc ne obligă şi mai mult să cinstim memoria celui care a condus România în anii grei dinaintea şi din timpul celui de-al doilea Război Mondial.

În conformitate cu Hotărâre Guvernului nr. 870 / 2017, Liga Profesionistă de Fotbal a decis ca toate meciurile din Liga 1 Betano din acest an să fie precedate de un moment de reculegere în memoria Majestăţii Sale, Regele Mihai al României, iar toţi jucătorii şi antrenorii vor purta banderole de culoare neagră', se arată în comunicatul LPF.

Loading...
Comentarii