Mergi direct la conținut »
EXCLUSIV/ Monica Roșu sărbătorește Paștele catolic, alături de părinții ei. Îi așteaptă cu ciorbă și friptură
Sport Libertatea > Sport > EXCLUSIV/ Monica Roșu sărbătorește Paștele catolic, alături de părinții ei. Îi așteaptă cu ciorbă și friptură

EXCLUSIV/ Monica Roșu sărbătorește Paștele catolic, alături de părinții ei. Îi așteaptă cu ciorbă și friptură

Monica Roșu sărbătorește Paștele catolic pe 1 aprilie, când ortodocșii sărbătoresc Floriile. Fosta mare gimnastă, acum prezentatoare a știrilor din sport la TVR 2, ne-a povestit cum e această sărbătoare în familia ei, ce tradiții respectă și ce mâncăruri pune pe masă.

De Ana Maria Marinescu,

“Petrec Paștele în București, alături de ai mei. Gătim împreună – mie îmi place să gătesc, deși nu sunt o fire gurmandă! -, facem ouă roșii și friptură, dar nu de miel, ci de curcan sau de porc. Eu nu mănânc miel, iar părinții mei nu se dau în vânt. Îmi iese delicioasă friptura și fac ciorbă bună de perișoare sau de văcuță. Mama face cozonac sau pască. Eu cozonac n-am făcut niciodată, nici drob”, ne-a spus Monica.

Monica Roșu sărbătorește Paștele catolic. “Dacă vremea ne va permite, și așa se anunță, mi-a plăcea să ieșim în oraș”

Și ca să nu cadă greu la stomac atâta mâncare, are de gând să-și scoată la plimbare părinții, prin București. “Dacă vremea ne va permite, și așa se anunță, mi-a plăcea să ieșim în oraș”, a completat fosta campioană.

Monica, acum în vârstă de 30 de ani, nu ascunde că vrea să devină mamă, așa că… poate Paștele viitor o găsește în formulă de 3! E deja de cinci ani cu prietenul ei, așa că au fost discuții legate de urmași și amândoi sunt pregătiți pentru rolurile de părinți. O singură teamă are Monica în legătură cu asta: are niște probleme la coloana vertebrală, cu care s-a ales când făcea gimnastică, și nu știe dacă o sarcină nu cumva i le va agrava. E conștientă că ar trebui să facă investigații amănunțite, dar mai amână momentul…

“La 19 ani m-am retras din gimnastică. Mi-aș fi dorit să mai continui, dar, din păcate, așa s-a întâmplat să fie. Aveam niște probleme la spate, doctorii îmi spuneau că ar fi riscant să mai continui, ca nu cumva să rămân, Doamne ferește, paralizată, să mă trezesc într-un scaun cu rotile. (…) Toată lumea îmi spune: «Du-te și mai fă-ți un RMN!». Și am așa, cumva, oroare de RMN-uri, pentru că am făcut foarte multe la viața mea. Am spus: măi, atâta timp cât nu mă doare, atâta timp cât alerg, fac sport, mă mișc, înseamnă că e bine”, a declarat recent, pentru Libertatea, Monica Roșu.


Floriile în Bucureștiul medieval: Mâțișorii erau folosiți pentru vrăji și descântece

Close
Închide
  Close