Mergi direct la conținut »
MOTOGP / Marc Marquez a primit Casca de Aur a anului 2014!
Alte sporturi Libertatea > Sport > Alte sporturi

MOTOGP / Marc Marquez a primit Casca de Aur a anului 2014!

Reputata publicație italiană Motosprint a acordat premiile Casca de Aur, seara trecută, pentru sezonul 2014. Ceremonia s-a desfășurat la Milano, iar la ea au asistat mai multe personalități din paddock-ul actual al campionatului mondial de motociclism viteză, informează pitstops.ro.

Motosprint a premiat riderii anului 2014. Votul a fost public, iar printre premianți s-au numărat Marc Marquez, Andrea Iannone, Andrea Dovizioso și Romano Fenati.

Campion mondial al clasei MotoGP pentru a doua oară în tot atâtea sezoane petrecute la categoria regină, spaniolul Marc Marquez a fost primul premiant al serii, fiind, de asemenea, votat de cititorii Motosprint și în cadrul secțiunii Top Rider. A fost o seară magică pentru Marc, ce încununează un sezon 2014 dominant, dar și dominat de tânărul iberic de o manieră categorică. Marquez a triumfat în fața unor nume sonore din lumea motociclismului precum Valentino Rossi sau Toni Cairoli.

Întrebat despre visele și aspirațiile sale, Marquez a fost succint, declarând următoarele: ”Mi-am atins obiectivul propus, câștigarea titlului mondial la toate cele trei clase, dar nu poți să te saturi de victorii!”

Un alt mare laureat al serii a fost nimeni altul decât octuplul campion mondial al clasei 500 cmc, Giacomo Agostini. Italianul a primit Casca de Aur pentru întreaga activitate și pentru tot ceea ce a obținut pe parcursul întregii sale cariere. De altfel, de curând s-au împlinit 38 de ani de la ultima victorie a carierei sale, cea de-a 122-a, aceasta fiind obținută pe periculosul și temerarul Nordschleife, în august 1976, la ghidonul unei motociclete MV Agusta.

Recorduri peste recorduri, victorii peste victorii, Marc Marquez deja își clădește un renume în Pantheonul motociclismului, alături de nume precum Agostini, Hailwood, Doohan, Rossi, Surtees, Sheene, Saarinen, Duke, Roberts, Stoner, Read, Lawson și Rainey.

Close
Închide
  Close