MENIU CAUTĂ
27 Mai. 2018 17:51

Nadal este fan Ilie Năstase: ”Îmi place foarte mult”

Distribuie

Nadal este fan Ilie Năstase. Tenismanul spaniol Rafa Nadal, nr. 1 mondial şi de zece ori câştigător la Roland Garros, s-a declarat un admirator al legendarului jucător Ilie Năstase şi s-a declarat deschis modificării regulilor privind lovitura de serviciu cu scopul de a încuraja disputarea unor puncte mai lungi, relatează agenţia EFE.

”Îmi place foarte mult Ilie Năstase. Tenisul din acea perioadă (anii ’60 şi ’70) îl apreciez cel mai mult, deoarece forţa loviturilor avea mai mică importanţă. Era mai multă magie. Talentul conta mai mult, tactica de asemenea. Punctele se construiau mai mult”, a declarat Nadal într-un interviu pentru L’Equipe.

Ilie Năstase, fost nr. 1 mondial în 1973, a câştigat turneul de la Roland Garros în 1973 şi US Open în 1972.

Nadal se arată deschis unor modificări ale regulilor din tenis, pentru că jucătorii din circuitul ATP sunt din ce în ce mai înalţi şi punctele se încheie uneori după o singură lovitură.

”În zece ani, tenisul poate fi în pericol. Zgura este singura suprafaţă în care au loc puncte elaborate şi se pot încerca lucruri noi”, a declarat Nadal care propune ca jucătorii să beneficieze de o singură minge la serviciu în loc de două în prezent.

Nadal va juca luni în primul tur cu italianul Simone Bolelli, nr. 130 mondial, notează Agerpres.

Portretul lui Ilie Năstase. A fost și va rămâne rebelul tenisului mondial.


Citește și: VIDEO EXCLUSIV/ Adela Popescu a fost săracă în adolescență. ”Tot liceul am purtat haine de împrumut”

Citește mai multe despre Rafael Nadal, ATP și Roland Garros pe Libertatea.

Comentarii