Mergi direct la conținut »
Nicolae Stanciu, un nou caz Mirel Rădoi? Mijlocașul s-a supărat că lumea îl întreabă de nivelul scăzut din fotbalul arab
Fotbal Libertatea > Sport > Fotbal > Nicolae Stanciu, un nou caz Mirel Rădoi? Mijlocașul s-a supărat că lumea îl întreabă de nivelul scăzut din fotbalul arab

Nicolae Stanciu, un nou caz Mirel Rădoi? Mijlocașul s-a supărat că lumea îl întreabă de nivelul scăzut din fotbalul arab

În martie 2011, în mandatul selecționerului Răzvan Lucescu, Mirel Rădoi n-a suportat aprecierile făcute de Ionuț Lupescu și s-a retras din echipa națională. Lupescu ironizase nivelul scăzut al campionatului din Arabia Saudite, unde activa finul lui Gigi Becali.

Nu este liniște la națională nici după prima victorie a României în preliminariile Euro 2020, 4-1 cu Insulele Feroe. Mijlocașul Nicolae Stanciu, 25 de ani, a răbufnit la adresa contestatarilor săi, la interviurile acordate reporterilor TV după partida de la Cluj:

„Nu o să mă mai vedeți până nu voi fi obligat să vin la interviuri. Nu mai are rost să vorbesc dacă mă întrebați cum e în Arabia Saudită, la Ahli, apoi scrieți că eu mă iau de oameni. În Arabia nu este atât de scăzut precum se vorbește în România”. Un silenzio stampa la care au contribuit și criticile lui Dumitru Dragomir de după eșecul de sâmbătă, 1-2 cu Suedia.

„A râs de mine”

O dispută asemănătoare s-a lăsat cu daune pentru prima reprezentativă. Mirel Rădoi a renunțat din echipa națională invocând declarația lui Lupescu (fost director general la echipa națională), cel care a spus că fotbalul arab, acolo unde activa olteanul, nu este unul de top, iar românul este în scădere de turație:

„Nu mai sunt 15 jucători de valoare apropiată, așa cum era pe vremea noastră. Rădoi și Cociș au scăzut după ce au plecat la arabi. Pot să vă spun că nivelul campionatului e slab, am jucat acolo”.

„Lupescu a râs de mine și a spus că joc într-un campionat slab, astfel că nu mai merit să fiu convocat la echipa națională. Eu nu voi mai reveni la naționala cât timp va fi el acolo. Am avut nasul spart, pometele spart la naţională… şi pentru ce? Ca să vină Ionuţ Lupescu să îmi arate că are muşchi.

Nu m-am retras din cauza lui Răzvan Lucescu, ci a lui Lupescu! A spus că sunt în scădere? În scădere de înălțime, de greutate? El să nu uite că a fost dat afară de la Al Hilal după câteva luni!”, replicase Radoi, pe atunci la Al-Hilal.

Lupescu ar fi căutat apoi să-l „caroteze” apoi pe Rădoi, ca antrenor la Steaua (actuala FCSB).

Close
Închide
  Close