Mergi direct la conținut »
Povestea lui Lucian Sandu, antrenorul lotului feminin de gimnastică
Sport Libertatea > Sport > Povestea lui Lucian Sandu, antrenorul lotului feminin de gimnastică

Povestea lui Lucian Sandu, antrenorul lotului feminin de gimnastică

În condiţiile în care Mariana Bitang şi Octavian Bellu au decis să nu se mai implice direct în pregătirea lotului feminin olimpic de gimnastică, ci doar să dea unele sfaturi, acesta va fi condus de Lucian Sandu. El va fi ajutat de Lăcrămiora şi Cristian Moldovan, cei care au pregătit echipa de junioare în ultimii ani.

Născut pe 30 noiembrie 1968, Lucian Sandu este de 16 ani component al staff-ului tehnic al lotului feminin de gimnastică. Cu toate că a suferit un infarct, în 2012, după circa un an s-a reîntors în sala de antrenament. În 27 august 2008, a primit Ordinul “Meritul Sportiv” clasa a II-a cu 2 barete.

lacramioaraMoldovan01marianBurlacu

Antrenor principal la Dinamo. Lăcrămioara Moldovan (foto sus) este născută în 4 aprilie 1973, la Moineşti (judeţul Bacău). Ea le-a pregătit în ultimii ani pe Larisa Iordache şi Diana Bulimar. În trecut, a activat ca antrenor la CSŞ Oneşti (1979-1991), Universitatea Ecologică (1994-1997) şi Farul Constanţa (1997-2000).

Soţ al Lăcrămioarei, Cristian Moldovan (foto jos) este născut în Tg. Mureş. Ca soţia lui, el a practicat gimnastica aerobică, câştigând trei titluri mondiale şi unul european în proba de trio. A fost cooptat în colectivul tehnic al echipei feminine de gimnastică, lucrând totodată şi cu aceea de junioare.

CristianMoldovan11marianBurlacu

Federaţia Română de Gimnastică a anunţat că lotul feminin va fi coordonat de Lucian Sandu, iar după Campionatul Mondial din China (3-12 octombrie) se va lua o decizie.

Nici un comentariu.

Comentează

Close
Închide
  Close