Mergi direct la conținut »
Noul look al lui Cosmin Contra. Avem primul selecționer cu cioc! | GALERIE FOTO
Fotbal Libertatea > Sport > Fotbal > Noul look al lui Cosmin Contra. Avem primul selecționer cu cioc! | GALERIE FOTO

Noul look al lui Cosmin Contra. Avem primul selecționer cu cioc! | GALERIE FOTO

Noul look al lui Cosmin Contra. ”Guriță” este primul selecționer cu cioc din istoria recentă a echipei naționale de fotbal a României.  

Cosmin Contra a anunțat lista preliminară cu stranierii convocați pentru primele meciuri din 2018, amicalele cu Israel (24 martie, Netanya) și cu Suedia (27 martie, Craiova).

Potrivit stiliștilor, bărbații care preferă barba de tip cioc sunt de obicei ancorați în trecut și li se pare greu să renunțe la vechile obiceiuri. Acesta a fost stilul abordat cel mai mult în anii ’90. Ciocul este specific unui bărbat inflexibil, care nu este dispus să încerce un look nou, ci ar rămâne cu același look până la sfârșitul vietii. Iar aceasta spune multe despre personalitatea lui. Despre bărbații care poartă cioc se spune că nu sunt tentați să schimbe femeile de la o lună la alta!

Noul look al lui Cosmin Contra. De la mustața lui Daum la ciocul lui ”Guriță”

Contra, 42 de ani, a preluat naționala în septembrie 2017, de la mustăciosul Christoph Daum (64 de ani). Germanul a fost demis după ce ratat rușinos calificarea la Cupa Mondială 2018 din Rusia.

Christoph Daum a pregătit naționala României din 7 iulie 2016 până pe 14 septembrie 2017 FOTO: EPA

Cercelul lui Răzvan Lucescu

Naționala României a avut și selecționer cu cercel. E vorba despre Răzvan Lucescu (49 de ani). Fiul marelui antrenor Mircea Lucescu a pregătit prima reprezentativă în perioada 2009-2011, purtând în urechea stângă un cercel cu diamant. Lucescu jr., 40 de ani când a preluat naționala, nu a putut salva campania compromisă de Victor Pițurcă pentru CM 2010 și a fost schimbat cu același Victor Pițurcă la jumătatea preliminariilor Euro 2012.

Leafa președintelui a fost înghețată de Guvern. Reacția lui Iohannis
Recomandări

Leafa președintelui a fost înghețată de Guvern. Reacția lui Iohannis

Răzvan Lucescu a fost un selecționer foarte apropiat de fotbaliști FOTO: EPA

Chelia lui ”Tata Puiu”

Am avut și selecționer tuns zero. S-a întâmplat la turneul final al Cupei Mondiale 98 din Franța, când Anghel Iordănescu (67 de ani) s-a lăsat pe mâna frizerului după ce tricolorii au obținut calificarea în optimile de finală după primele două meciuri din grupă, 1-0 cu Columbia și 2-1 cu Anglia.

Toţi fotbaliştii s-au vopsit blond, mai puţin Anghel Iordănescu care a preferat să se tundă zero. ”Generalul” a purtat o șapcă pe cap la următoarele partide, 1-1 cu Tunisia, și 0-1 cu Croația.

Gestul făcut de misterioasa ”fată din cort”, după ce a fost găsită de polițiștii din Brașov. VIDEO
Recomandări

Gestul făcut de misterioasa ”fată din cort”, după ce a fost găsită de polițiștii din Brașov. VIDEO

Anghel Iordănescu s-a lăsat tuns la zero la CM 1998 FOTO: captură video

”A fost o promisiune care a trebuit onorată. Dan Petrescu îi spusese lui nea Puiu că dacă suntem calificaţi după două jocuri ne facem toţi blonzi. Gândind cu mintea de acum, am fost cam ridicoli”, a povestit Viorel Moldovan, după 16 ani.

Austriacul cu bască

Josef Uridil (foto jos, medalion; n. 24 decembrie 1895-  d. 20 mai 1962, Viena) a fost învestit în funcţia de selecţioner al României la 14 mai 1934. Austriacul, fost actor, a fost adus special pentru Cupa Mondială din acel an, la care tricolorii tocmai se calificaseră, după un 2-1 epuizant, la Bucureşti, cu Iugoslavia. “Odihnă, viaţă liniştită şi 30 de minute de cultură fizică pe zi, iată de ce are nevoie echipa voastră”, a decretat, la preluarea naţionalei, Uridil, care ca toți bărbații la modă de pe vremea aceea purta bască. Acesta a stat pe bancă doar la meciul cu Cehoslovacia de la CM 1934, pierdut de români cu 2-1. Apoi a plecat în ţara natală, pentru a se ocupa de afaceri.


Citește și: EXCLUSIV/Femeie într-o zonă de război. La 27 de ani, Roxana se ocupă de comunicațiile militarilor români din Afganistan

Close
Închide
  Close