Mergi direct la conținut »
Octavian Bellu n-a avut timp de petrecere de ziua sa
Sport Libertatea > Sport > Octavian Bellu n-a avut timp de petrecere de ziua sa

Octavian Bellu n-a avut timp de petrecere de ziua sa

Cum se apropie Europenele de la Montpellier, programate la mijlocul lunii aprilie, Octavian Bellu (64 de ani) a vrut să se asigure că gimnastele sunt apte din punct de vedere medical.  Antrenorul secolului XX în lume și-a sărbătorit ziua de naștere deplasându-se la o clinică din Viena cu un grup de gimnaste.

Sportnews: ”La mulți ani!” Cum vă petreceți ziua de naștere?
Octavian Bellu: Prin muncă! Nu e timp de petrecere! Mă pregătesc să plec (n.r. – discuția a fost purtată azi dimineață) la Viena, cu un grup de gimnaste, la un control de rutină. Trebuie să ne asigurăm că fetele sunt bine din punct de vedere al sănătății. Urmează o perioadă grea și nu vrem să avem surprize neplăcute.

Gimnastele care au avut probleme medicale sunt bine?
Diana (Bulimar) și-a revenit. Mai sunt mici detalii de pus la punct. Ea va intra curând pe situație de concurs. Larisa (Iordache) este și ea bine. Până la Campionatul European, ea urmează să urce, însă vârful de formă trebuie atins la Mondialele de la toamnă, în care se decide calificarea la Rio, iar apoi la Jocurile Olimpice. În ceea ce o privește pe Andreea Munteanu, o altă sportivă care a avut probleme de sănătate, noi avem răbdare cu ea. Încercăm să o ajutăm cât putem.

Larisa își va da Bacalaureatul

La ce concursuri vor participa fetele până la Europenele din aprilie?
Avem invitații la Cottbus, Doha, Ljubljana și la alte concursuri. Trebuie să gestionăm foarte bine situația. Să alegem cu atenție. Anul acesta este foarte încărcat. Sunt și Jocurile Olimpice Europene de la Baku, o competiție aflată la prima ediție. Larisa Iordache nu va participa fiindcă atunci are Bacalaureatul. Și nu poate să-l amâne pentru la anul când sunt Jocurile Olimpice.

Luiza şi Alexandra puteau fi salvate, dacă anchetatorii verificau o cameră video! Ce s-a văzut pe imagini
Recomandări

Luiza şi Alexandra puteau fi salvate, dacă anchetatorii verificau o cameră video! Ce s-a văzut pe imagini

Cât de important este că România a primit organizarea Europenelor de senioare din 2017?
Pentru gimnastica noastră, dar și pentru sponsorul pe care îl avem, acesta era un obiectiv, o țintă în strategia pe care ne-am făcut-o. Pe de o parte, am demarat acea selecție masivă la nivelul copiilor. Și pe de altă parte, ne-am propus să organizăm o competiție majoră în București, într-o sală nouă. Am primit Europenele din 2017. Acum trebuie făcută Sala Polivalentă din vecinătatea Arenei Naționale. Noi sperăm că se va termina la timp.

Nici un comentariu.

Comentează

Close
Închide
  Close