Mergi direct la conținut »
Operat de cancer, Ivan Basso nu are nevoie de tratament suplimentar
Sport Libertatea > Sport

Operat de cancer, Ivan Basso nu are nevoie de tratament suplimentar

Fanii ciclistului Ivan Basso (37 de ani) pot răsufla ușurați. Operat în Italia, după ce i-a fost depistată o tumoră la un testicul, rutierul nu numai că se simte bine, dar el nu are nevoie de un tratament suplimentar. Medicii de la spitalul San Raffaele din Milano au luat această decizie după ce l-au supus pe Basso la un control amănunțit.

Potrivit profesorului Montorsi, ”el este recuperat perfect după operație. Ultimele examene medicale la care a fost supus au arătat că Basso nu are nevoie de un tratament adițional. Noi îl vom urmări cu atenție în următoarele luni”. Basso va face pauză o lună, iar apoi își va putea relua activitatea în mod normal.

Basso a făcut anunțul că are o tumoră canceroasă într-o conferință de presă ținută în urmă cu o săptămână, în prima zi de pauză din ediția 2015 a Turului Franței. Atunci, italianul a spus că a simțit o durere încă din momentul startului în cursă, iar aceasta s-a accentuat după ce a căzut în ziua a 5-a. Un control medical efectuat în localitatea franceză Pau a arătat prezența unei tumori la un testicul. În momentul abandonului, Basso ocupa locul 158 în clasamentul general, la 51 de minute şi 23 de secunde de purtătorul tricoului galben, britanicul Chris Froome.

Afectat de problema celui care urma să-l sprijine în această ediție a Turului Franței pe Contador, Steven De Jongh, directorul sportiv al echipei Tinkoff, a declarat: ”Noi sperăm să-l revedem pe Ivan la Paris, cu tricoul galben la noi”. Basso le-a mulțumit celor care i-au adresat mesaje de susținere și a mărturisit că este optimist și hotărât să învingă boala. ”Ciclismul m-a învățat să strâng din dinți, să mă lupt, iar familia mi-a dat elanul necesar pentru a avansa în momentele ficile”, a spus rutierul peninsular.

Cu două victorii în Turul Italiei (2006 și 2010), clasat în Le Tour pe 3 în 2004 și pe 2 în 2005, Basso a primit o grea lovitură un an după aceea, când i s-a interzis să ia startul în Marea Buclă din cauza implicării sale în Afacerea Puerto – atunci a fost suspendat pentru doi ani.

Close
Închide
  Close