MENIU CAUTĂ
12 Feb. 2018 14:00

Pantaleo Corvino îi răspunde lui Gică Hagi. ”Antrenorii nu-l foloseau pe Ianis, nu eu” / VIDEO

Distribuie

Pantaleo Corvino îi răspunde lui Gică Hagi. ”Antrenorii nu-l foloseau pe Ianis, nu eu”.

Replica italanului vine după ce managerul de la Viitorul s-a năpustit, sâmbătă seară, asupra directorului general de la Fiorentina, după meciul Juventus București – Viitorul Constanța 0-1, decis de penalty-ul transformat chiar de Ianis Hagi.

 


Oficialul în vârstă de 68 de ani a fost pus la colț pentru felul cum l-a tratat pe Ianis, în perioada Fiorentina. Nici mai mult, nici mai puțin, peninsularul a fost acuzat că l-a distrus pe Ianis! Românul ar fi fost ținut 'la apă mică' la Fiorentina, exilat la formația de tineret (Primavera), deși avea evoluții lăudate, și i s-ar promis, în momentul iscălirii contractului, că va juca pentru echipa mare, dacă va impresiona. Asta a susținut seniorul.

'N-a fost alegerea mea'

'Libertatea' a luat legătura cu Pantaleo Corvino prin intermediul unei jurnaliste din Italia. Corvino n-a dorit să ofere niciun interviu, dar și-a spus, pe scurt, punctul de vedere.

'Antrenorii au fost cei care nu-l foloseau pe Ianis, nu eu. În mod sigur, n-a fost alegerea mea, ca Ianis să nu joace la Fiorentina', a fost punctul de vedere exprimat de Corvino.

De ce este, totuși, Hagi supărat pe Corvino, în loc să fie 'fiert' pe antrenorul Paulo Sousa, fostul tehnician portughez al toscanilor?

Gică Hagi consideră că, și în Italia, treburile merg ca în România, unde conducătorii decid componența echipelor (cazul cel mai elocvent este Gigi Becali, la FCSB), iar tehnicienii se supun și execută. 

Italianul este un vechi prieten al românilor

Cine este personajul pe care a tăbărât Hagi senior, în conferința de presă incendiară de sâmbătă? Pantaleo Corvino i-a adus pe Adrian Mutu și pe Bogdan Lobonț la Florența. Primul a fost vedetă, dar 'Pisica' a jucat rar. Dacă îi analizăm trecutul, nu avem motive să spune că Pantaleo are ceva cu românii. Din contră. A pus umărul la aducerea lui Gică Popescu la Lecce, în 2001, pe când era angajat la respectivul club italian. 

'Eu am avut şi am de multă vreme o relaţie excelentă cu fraţii Becali. Ei îmi atrag atenţia când apare un jucător român de care am putea avea nevoie. Popescu era tobă de fotbal, a fost o plăcere şi o onoare pentru un club ca Lecce să-l aibă fie şi pentru un sezon. Un personaj cu adevărat impresionant, prin seriozitate şi profesionalism' a spus Corvino, pentru prosport.ro, în mai 2008. 'Lucrez bine cu românii', întărea Corvino.

La Lecce, pe când acolo activa Corvino, trebuiau să ajungă atacantul Marius Niculae și regretatul mijlocaș Cătălin Hâldan, dar tranzacțiile nu s-au finalizat.

Acuzat pentru transferuri, ar putea fi dat afară

Pantaleo Corvino dansează pe sârmă la Fiorentina. Publicația 'La Repubblica' scrie că patronul Viola, Della Valle, ar fi stabilit o întâlnire, la sfârșitul lunii februarie, pentru a evalua activitatea conducerii Fiorentinei, în special cea a lui Corvino. Potrivit ziarului, activitatea directorului general al toscanilor ar fi pusă în discuție de către unii conducători ai clubului, având în vedere că mercato-ul de vară a fost un eșec.

Tocmai transferurile operate la îndemnul lui Corvino (la capitolul plecări se înscrie cedarea lui Ianis Hagi la Viitorul) i-ar fi fatale oficialului. Fiorentina a adus cel mult trei jucători de calitate, scrie fiorentina.it. Analiza va avea loc după scurgerea următoarelor două etape. În Serie A, Fiorentina este pe locul 11 (31 de puncte), din 20 de formații. 

 

Urmareste cel mai nou VIDEO incarcat pe libertatea.ro
Iarnă de poveste în Delta Dunării: Lacul care a devenit un imens patinoar
Loading...
Comentarii