Mergi direct la conținut »
MOTOCICLISM: Patru piloţi îşi fac debutul la clasa regină!
Alte sporturi Libertatea > Sport > Alte sporturi > MOTOCICLISM: Patru piloţi îşi fac debutul la clasa regină!

MOTOCICLISM: Patru piloţi îşi fac debutul la clasa regină!

În 2015 vom avea noi constructori, precum Suzuki şi Aprilia, dar şi patru piloţi importanţi care-şi fac debutul la clasa regină, informează pitstops.ro.

Maverick Vinales face tranziția cea mai naturală, de la clasa intermediară Moto2 la cea mare, sporind astfel contingentul spaniol. Titlul de la Moto3 a fost obţinut datorită experienței și răbdării, iar anul acesta a preluat motocicleta echipei Pons cu care Pol Espargaro se impusese în 2013. Din păcate, Maverick nu va face marele pas cu titlul Moto2 în buzunar, de vreme ce Pons n-a ținut pasul cu rivalii de la Marc VDS, care defilează în fruntea clasamentului. Totuși, Vinales a obținut trei victorii și mai speră la locul secund al lui Kallio, iar promovarea este un premiu binemeritat, de care Esteve Rabat nu se bucură, deși conduce în clasament. Rămâne de văzut unde se află Suzuki în raport cu rivalii.

Jack Miller a început furtunos campania din Moto3, fiind recrutat de echipa oficială KTM. Multă vreme lider al campionatului și entertainer de primă mână al clasei mezine prin stilul său atipic, australianul le-a luat mințile echipelor din MotoGP și va arde etapele, debutând direct la clasa mare, la LCR Honda. Ultima oară când Lucio Cecchinello a ochit un australian știm cu toţii ce-a ieșit. Nici Casey Stoner n-a zăbovit prea mult la clasele mici, însă o asemenea tranziție bruscă i-ar putea periclita grav cariera lui Jack Miller. Totuşi, dacă există o șansă de reușită, echipa lui Cecchinello ar trebui să fie cel mai propice mediu.

Loris Baz și-a desăvârșit ucenicia în umbra lui Tom Sykes, la echipa Kawasaki din Superbike. Francezul a devenit chiar o amenințare pentru campionul britanic, motiv pentru care i s-a transmis clar că nu mai este dorit în echipă de către liderul său. Tot răul spre bine, de vreme ce a ales să facă mutarea către MotoGP, la o echipă bună a clasei Open: Forward Yamaha. Mai mult, coechipierul său va fi Stefan Bradl, un bun etalon pentru a-i monitoriza performanțele lui Baz. Specialiștii îl consideră un pilot mai talentat și mai complet decât alte eterne speranțe din Hexagon (Zarco, Louis Rossi) sau nume rătăcite precum Mike di Meglio. Plusez: pe când o şansă și pentru Jules Cluzel?

Simona Halep se căsătorește cu Toni Iuruc. Când e programată nunta
Recomandări

Simona Halep se căsătorește cu Toni Iuruc. Când e programată nunta

Eugene Laverty a părăsit acum multă vreme clasa 250cc, mergând înspre Supersport și ulterior Superbike. Vicecampion al celor două clase în trei sezoane, Laverty a avut un an 2014 dezamăgitor alături de Suzuki, constructor ce se concentrează pe asaltul asupra clasei MotoGP. Nu se știe dacă va avea ocazia de a rula alături de fratele său Michael, care nu a fost confirmat. Totuşi, Eugene a ales cealaltă echipă puternică a clasei Open, formația condusă de Jorge Martinez Aspar, unde va fi coleg cu americanul Nicky Hayden. Performanțele sale din Supersport trezesc o comparaţie cu Cal Crutchlow, iar anul acesta Laverty a replicat și numărul mare de căzături ale lui Cal. De cealaltă parte, sezonul trecut a fost excelent pentru Laverty, fiind cel mai mare rival al lui Sykes pentru titlul din World SBK.

Close
Închide
  Close