Mergi direct la conținut »
Eroul Rapidului are un regret. Drăghia: "M-am PĂCĂLIT singur. Nu e deloc aşa!"
Fotbal Libertatea > Sport > Fotbal > Eroul Rapidului are un regret. Drăghia: "M-am PĂCĂLIT singur. Nu e deloc aşa!"

Eroul Rapidului are un regret. Drăghia: „M-am PĂCĂLIT singur. Nu e deloc aşa!”

Deşi trece printr-o perioadă complicată a existenţei sale, Rapid s-a calificat în optimile Cupei României deşi a aliniat o formulă de start cu mulţi fotbalişti tineri. Eroul meciului a fost Virgil Drăghia, pe care antrenorul Ionel Ganea l-a titularizat în poartă şi căruia i-a încredinţat şi banderola de căpitan.

Legitimat la Rapid de 14 ani, adică din momentul în care s-a apucat de fotbal, Drăghia este a început fotbalul ca portar. “Mi se părea cel mai uşor post pentru un fotbalist. Dar acum, îmi dau seama că m-am păcălit singur şi că nu e deloc aşa!”, a povestit Drăghia. Cea mai frumoasă amintire a lui o are din 2008, când Rapid a învins Dinamo cu 2-1. “Era Peseiro antrenor. Câte torţe erau atunci în peluză! Ce atmosferă! De fapt, ce să ne mai mirăm? Peluza Rapidului e ceva unic în România. ..Ne identifică ca şi club, ca şi echipă!”, a rememorat portarul-erou a cărui poreclă este “Pelicanul”.

“Dani Coman mi-a spus pentru prima dată aşa, prin 2006, pentru că mă mişcam precum un pelican şi aşa mi-a rămas porecla. Mi-a spus aşa pentru că dădeam din braţe ca un pelican”, a mai spus Drăghia. Goal-keeper-ul titularizat de Ganea cu Botoşaniul a fost remarcat şi de patronul Rapidului, Valerii Moraru. “Am fost foarte bucuros de calificarea Rapidului, cu atât mai mult cu cât Ionel Ganea a decis să folosească mulţi fotbalişti tineri. Drăghia a făcut un meci mare. Păcat pentru că nu a fost folosit mai des până acum. Cred că Rapidul a avut de pierdut prin ţinerea pe banca de reserve a lui Drăghia”, ne-a declarat acţionarul majoritar al Rapidului, Valerii Moraru.

 

Close
Închide
  Close